Afbeelding
Hans van Doorn Fotografie

Carnavalesk Snertconcert in Lennisheuvel


Muziek, kolderieke sketches en diverse tonpraters. Het vormen de beproefde ingrediƫnten voor het jaarlijkse Snertconcert van de Beyersland Kapel in Lennisheuvel. Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari loopt de 37e editie van stapel in gemeenschapshuis Orion. Kaartjes Ơ tien euro zijn uitsluitend te koop via www.beyerslandkapel.nl.

Naast muziek van de Lennisheuvelse blaaskapel zelf, onder meer met zang van presentator Kees Berkelmans, zijn ook klanken te horen van het jeugdorkest van fanfare Sint-Arnoldus.

Ad Hoevenaars neemt, net als in andere jaren, de Boxtelse politiek en andere lokale gebeurtenissen op de korrel in de tot snertkittel omgebouwde buutton. Tonpraters die ook vaker in Orion op de planken stonden, keren terug: Arthur Brands (Liempde), Jan Schellekens (Sint-Michielsgestel) en Rien Bekkers (Olland). ,,Daarnaast zijn er nog tal van andere verrassingen en kunnen bezoekers natuurlijk weer rekenen op goeie snert en roggebrood met zult", aldus woordvoerder Bart van den Bosch.

Het Snertconcert wordt op vrijdagavond bezocht door prins Joost d'n Echte van het Liempdse Ploegersland en op zaterdag door prins Donald V van het Boxtelse Eendengat. Beide komen met hun gevolg naar zaal Orion.

FOTO ONDER: Frank van Heesch komt opnieuw met zijn buren van De Vijf Zaligheden op het podium tijdens het Snertconcert. (Foto: Hans van Doorn, 2018).