BELGISCHE DARTER TE STERK VOOR LANDGENOOT KERSBEEK

Huybregts pakt Boxtelse dartstitel

De succesvolle Belg Kim Huybregts heeft zondag opnieuw het open Boxtels dartskampioenschap te winnen. Op de dartsbanen van omnisportvereniging L'Union aan de Molenwijkseweg maakte hij korte metten met zijn landgenoot Martin Kersbeek.

Kersbeek nam in de finale nog wel een 2-1 voorsprong, maar daarna was het gedaan met de tegenstand en won Huybregts, die in de halve finale ook al gedecideerd afrekende met Jermaine Wattimena: 5-2. De winnaar, die ook vijf jaar geleden al met de hoofdprijs aan de haal ging, keerde met vierhonderd euro huiswaarts. De verliezersronde werd gewonnen door Bram van Dijk. Hij versloeg Rick de Bie met 4-3.

JEUGDTITEL

Bij de jeugd ging de winst naar Nico van de Ven. Tweede werd Rowan Alebeek. De derde plaats was voor Kevin van de Gernt.

Dennis Dankers behaalde met de hoogst mogelijke uitgooi van 170 de hoogste finish van de dag.

Het Boxtel Open-toernooi werd voor de negentiende keer gehouden in de handboogaccommodatie van L'Union.

FOTO BOVEN: De doelen van handboogvereniging L'Union Boxtel deden zondag dienst als dartsbanen. Daar won de Belg Kim Huybregts (vooraan) voor de tweede maal het open Boxtels kampioenschap. (Foto: Hans Verberk).

ZEPHYR SCHIJNDEL WEET VOORSPRONG NIET VAST TE HOUDEN

HCB '92 wint handbalduel in slotfase

De handbalsters van het Boxtelse HCB '92 hebben zaterdagavond in Schijndel met 11-15 gewonnen van het plaatselijke Zephyr. HCB '92 vocht voor de winst en nam dankzij een goede tweede helft twee punten mee naar huis.

De openingstreffer werd gemaakt door Linda Zwiers, nadat de welbekende wissel werd ingezet. Hierna had HCB'92 moeite om opnieuw het doel te vinden. Daarvan maakte de thuisploeg goed; Zephyr liep uit naar 3-1. Liza van Rooij scoorde van afstand het tweede Boxtelse doelpunt. Doordat HCB '92 nog zoekende was in de verdediging, konden de gastvrouwen meerdere malen scoren. Aan de andere kant verraste Ellen Persoons de tegenstander met een schijnbeweging en passeerde zo de keepster. Hèlen Berkelmans startte goed vanuit de hoek waardoor ook zij kon scoren. Voor rust wist Annemarie Sens het verschil tot één doelpunt te brengen vanuit een negenmeterworp. Daarmee bracht zij de ruststand op 6-5.

Ook in het begin van de tweede helft stond de Boxtelse defensie niet optimaal, waardoor Zephyr het verschil voor langere tijd op twee doelpunten hield. Van Rooij vond Veerle van Abeelen op de cirkel waardoor zij voor HCB '92 scoorde. De bezoekers kwamen halverwege de tweede helft steeds meer in hun spel en liepen een aantal break-outs. Die van Van Rooij werd echter door de Schijndelse doelvrouw gestopt, maar nadat zij de bal weer in het spel bracht, stond Zwiers precies op de juiste plek om de bal te onderscheppen en alsnog te scoren.

PENALTY'S

Door felle verdedigingsacties door Zephyr kreeg de Boxtelse ploeg een aantal penalty's mee. Manon Foolen en Sens benutten deze en brachten HCB daarmee langszij: 10-10. Van Rooij zette haar team hierna met een beetje geluk op voorsprong door een afstandsschot. De thuisploeg uit Schijndel moest een aantal keren tijdstraf incasseren. Daarvan maakten de Boxtelse vrouwen gretig gebruik. Van Rooij vond een gaatje in de Schijndelse defensie en wist nogmaals vanuit de opbouw met een afstandsschot het doel te vinden.

GOED KEEPERSWERK

In de slotfase liep HCB '92 uit naar vijftien doelpunten dankzij succesvolle acties van Foolen en Sens. Door goed keeperswerk van Mary Swinkels wist Zephyr in de laatste tien minuten van de wedstrijd slechts éénmaal te scoren.

Ducks legt koploper over de knie

De Boxtelse rugbyers van Ducks/Oysters hebben dit weekend goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In de wedstrijd tegen koploper Wasps in Nijmegen startten ze flitsend en de tegenstander kreeg later geen vat op de bezoekers.

De score in het duel werd al na een paar minuten geopend door Niels van der Heijden die door zijn ploeggenoot Wout van de Sande in stelling werd gebracht. Voordat de Nijmegenaren van de snelle achterstand waren bekomen, kregen ze nog twee keer een try om de oren. Na goed voorwaarts werk kon Tommy van Haaren de 0-10 op het scorebord zetten. Hierna schrok de nog ongeslagen lijstaanvoerder weliswaar wakker, maar kon tegen de Boxtelaren geen potten breken. Daar kwam bij dat het tijdens de wedstrijd stevig waaide, waardoor de kicks naar voren ook niet voor veel terreinwinst zorgden. Zodoende was Ducks tot rust de bepalende partij, maar werd er verder niet meer gescoord.

AGRESSIEVER

In de tweede helft ging Wasps vol op de aanval spelen en werd de Boxtelse ploeg in de verdediging gedrongen, tot op de eigen lijn. De thuisclub ging ook agressiever spelen en ging daarbij regelmatig over het randje. De lankmoedige scheidsrechter trad hiertegen echter nauwelijks op.

Bij een tegenaanval werd de bal door Ducks in het try-gebied van Wasps getrapt. Rick van Lingen was daar op het juiste moment bij om de ovale bal over de lijn te drukken. Glen van Campen benutte de daaropvolgende conversie en bracht de stand op 0-17. Kort hierna volgde een hoge kick van de Nijmegenaren in het try-gebied van Ducks. Deze werd niet goed weggewerkt en Wasps kwam nog tot scoren: 5-17. Het slotoffensief van de thuisploeg kwam echter niet uit de verf. De gifbeker bleek nog niet helemaal leeg, want Patrick Dankers walste voor tijd door de verdediging van Wasps en bracht de eindstand op 5-24.

KANS

Door deze uitslag heeft iedereen weer een kans op de eerste plaats. Over twee weken is de volgende wedstrijd, thuis tegen The Dukes uit 's-Hertogenbosch.

Mini's/cubs: RDD districtstraining         09.30
Jun.: Ducks/RCE - Breda         12.00