Het meest recente onderzoek naar de fietsoversteek Boseind heeft volgens B en W geen nieuwe inzichten opgeleverd. (Foto: Peter de Koning).
Het meest recente onderzoek naar de fietsoversteek Boseind heeft volgens B en W geen nieuwe inzichten opgeleverd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NADER ONDERZOEK OVERSTEEK BOSEIND KOST VIJFTIGDUIZEND EURO

'Geen nieuwe inzichten, wel kosten'

Het Boxtelse college van B en W heeft na een unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad van 6 maart 2018 nader onderzoek laten doen naar de fietsoversteek Boseind. Het onderzoek kostte vijftigduizend euro en heeft geen nieuwe inzichten opgeleverd.

Dit blijkt uit het antwoord van het college op vragen van oppositiepartij Balans. Die stelde de fractie naar aanleiding van de afwegingsnotitie Fietsoversteek Boseind, met daarin de resultaten van het onderzoek. Burgemeester en wethouders schrijven: ,,Het nader onderzoek heeft geen nieuwe inzichten opgeleverd, maar heeft wel geleid tot een extra kostenpost van vijftigduizend euro. Mede gezien de vele uitdagingen die Boxtel heeft in het oplossen van verkeersveiligheidsknelpunten, is het maatschappelijk niet verantwoord om onevenredig veel middelen te besteden aan onderzoeken waarvan verwacht mag worden dat die geen toegevoegde waarde zullen hebben."

De rotonde Boseind vormt een verbindende schakel tussen Lennisheuvel en Boxtel en is het begin van de Keulsebaan. Op die weg wordt aanzienlijk meer autoverkeer verwacht als te zijner tijd de dubbele overweg verdwijnt. De voorkeur van burgemeester en wethouders gaat uit naar een gelijkvloerse fietsverbinding op Boseind. Balans wil liever een fietsbrug of-tunnel en vroeg B en W of met de afwegingsnotitie voldoende gehoor is gegeven aan de opdracht van de raad. Het college vindt de rapportage afdoende.