Gered Gereedschap op zoek naar een nieuw onderkomen

Boxtelaar Ad van Amelsfort werkt in Best voor stichting Gered Gereedschap. De werkplaats echter is vanaf vrijdag 1 maart niet meer beschikbaar. Dus zoekt hij voor dit goede doel een nieuw onderkomen.

De stichting waar hij voor werkt, leidt mensen in ontwikkelingslanden op tot onder meer timmerman, automonteur en kleermaker. Dat gebeurt door kennis en kunde te delen, maar ook door de juiste gereedschappen en machines beschikbaar te stellen. Doel is om mensen te begeleiden naar een zelfstandig bestaan.

Er zijn in totaal zo'n dertig werkplaatsen in Nederland waar gereedschap wordt opgeknapt dat vervolgens naar de ontwikkelingsgebieden wordt gestuurd. In Best staat een van die werkplaatsen, maar in de hal is binnenkort geen ruimte meer beschikbaar. ,,We zoeken daarom een nieuwe werkplaats van circa 150 tot 200 vierkante meter met verwarming, sanitair en 380 volt in Boxtel of omgeving. Het mag een oude stal zijn die goed bereikbaar is", geeft Van Amelsfort aan. Mensen die hulp willen bieden, melden zich via telefoonnummer (0411) 67 62 74 of e-mail: ad.van.amelsfort@kpnmail.nl.

Boxtel

Walsvismuziek

Boxtelse theatermaker Eric van Overbeek speelt vijf keer de voorstelling Walvismuziek in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Er zijn nog kaarten voor vrijdag 8 en zaterdag 9 februari om 20.15 uur. Deze kosten 12,50 euro en zijn uitsluitend te bestellen via ecacvanoverbeek@gmail.com.

Voorlezen aan peuters

In bibliotheek Boxtel aan de Burgakker lezen vrijwilligers elke vrijdagmorgen tussen 10.15 en 10.45 uur voor aan kinderen vanaf twee jaar. Ook ouders of verzorgers zijn welkom. Na het voorlezen zijn er spelletjes, puzzels en kleurplaten beschikbaar. De toegang is gratis.