Jasper Verhoeven van De Poldervogels smasht, terwijl Olaf Jonkergouw en Gerben Elissen een blok zetten. Deze teams komen uit in de eerste klasse van de BBO en speelden dinsdagavond  een aantrekkelijke wedstrijd tegen elkaar. (Foto: Hans Verberk).
Jasper Verhoeven van De Poldervogels smasht, terwijl Olaf Jonkergouw en Gerben Elissen een blok zetten. Deze teams komen uit in de eerste klasse van de BBO en speelden dinsdagavond een aantrekkelijke wedstrijd tegen elkaar. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BBO BIEDT TIENTALLEN VOLLEYBALLERS SPORTIEF PLEZIER

Rennen en duiken, springen en smashen

De buitenaanvallers van Jonkergouw Acu & Fysio weten wel raad met een goede set-up. Sterke armen maaien door de lucht. Donderslagen spatten uiteen op de speelhelft van De Poldervogels. Of een enkele keer zelfs tegen de muur. De volleybalteams van Boxtelse Bedrijfs Ontspanning, beter bekend als BBO, spelen hun wekelijkse competitiewedstrijden in thuisbasis sportcomplex De Braken.

JAN HERMENS

Pass, set-up, smash. Als het maar even kan, brengt de spelverdeler de kanonnen in stelling. Soms schieten die met volle kracht, soms lanceren ze een geplaatst prikballetje. En af en toe is een noodgreep nodig, dan is het al mooi als de bal over het net vliegt.

De mannen van De Poldervogels strijden voor elke bal. Ook als die nauwelijks haalbaar lijkt, blijken een korte sprint en een uitgestoken arm net voldoende om de knikker in het spel te houden. Jammer dat het net zo nu en dan in de weg hangt. Aardig detail: deze wedstrijd is een treffen tussen twee broers. Van de 'Elissen brothers' trekt Gerben deze dinsdagavond aan het langste eind. De Poldervogels kan het niet bolwerken tegen Jonkergouw Acu & Fysio. Maar dat mag de pret niet drukken. De volleyballers sporten in een gemoedelijke, vriendschappelijke sfeer.

RECREATIEVE COMPETITIE

Die sfeer is kenmerkend voor de BBO, aldus voorzitter Frits van Oers. Hij legt uit hoe de vereniging in elkaar steekt. ,,De BBO bestaat momenteel uit 35 teams die een onderlinge recreatieve competitie spelen. Elke dinsdagavond volleyballen we in sportcomplex De Braken. De teams zijn in vier klassen onderverdeeld. Heel praktisch, want de sporthal telt vier volleybalvelden. Door het jaar heen werken we vier competitieronden af. De nummers een en twee van elke klasse promoveren, behalve van de eerste klasse uiteraard. De nummers laatst en voorlaatst degraderen. Logischerwijs met uitzondering van de teams in de vierde klasse."

Het leeuwendeel van de volleyballers komt uit Boxtel, maar er doen ook teams uit Schijndel, Best, Sint-Michielsgestel en 's-Hertogenbosch mee. ,,In de regio bestaan nauwelijks meer zulke recreantencompetities als deze. Daardoor trekken spelers uit de omgeving naar ons. Wij zijn er blij mee."

De BBO staat altijd open voor nieuwe teams, vertelt Van Oers. ,,Als een competitieronde van start gaat, kunnen ploegjes instromen. We hanteren geen leeftijdsgrenzen. Er staan twintigers in het veld, maar ook zestigers. Volleyballiefhebbers die zes mensen bijeen weten te krijgen, mogen meedoen. Omdat we met vier klassen werken, is er meestal wel een niveau dat aansluit bij debutanten."

De deelnemers bouwen de velden mee op, breken ze mee af en fluiten de wedstrijden. ,,Daar zijn schema's voor. Elk team levert zelf een scheidsrechter. Die leidt een wedstrijd aansluitend aan de partij die hij of zij zelf moet volleyen. Deze formule werkt prima."

Om de competitieavonden niet tot in de kleine uurtjes voort te laten duren, is de speeltijd gereguleerd. Van Oers: ,,Elke pot duurt 55 minuten. Dit betekent dat de eerste en tweede set gewoon tot de 25 lopen en dat de derde set eindigt als de tijd erop zit. Het kan 5-2 worden, maar ook 33-29."

Of 20-42, zoals bij De Poldervogels tegen Jonkergouw Acu & Fysio. Terwijl de laatste seconden wegtikken, maken de mannen in het zwart hun laatste wedstrijdpunt. Het zit er weer op. Tijd om de vochtreserves aan te vullen.


LTV De Merletten maakt tennissen 'dubbel zo leuk'

Tijdens het Oxalis 35+ toernooi van LTV De Merletten worden dit jaar alleen maar dubbelpartijen afgewerkt. De inschrijvingen zijn vanaf heden geopend en het thema is: alles is dubbel... zo leuk.

Het toernooi wordt gehouden van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart. Op de afsluitende dag worden alle finales gespeeld. Zoveel mogelijk van die partijen worden in poule-systeem afgewerkt. De sportiefste deelnemer van het toernooi krijgt de Bert Kuiper-bokaal uitgereikt.

Vrijdag 22 maart vindt tevens een feestavond met loterij plaats in de sportkantine van de tennisvereniging in sportpark Molenwijk.

Inschrijven kan tot maandag 4 maart via de website www.toernooi.nl.


Vogelvreugd Ons Ideaal houdt zeven markten

Vogelvreugd Ons Ideaal houdt ook in het nieuwe jaar diverse tweedehandsmarkten. In totaal staan er zeven op de rol. De eerste van 2019 is op zondag 27 januari in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7.

In totaal staan er zo'n zeventig tafels van bijna even zoveel kraamhouders die hun tweedehands spullen aanbieden. De zaaldeuren gaan open om 13.00 uur. De markt eindigt om 16.00 uur. Toegang kost één euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

De grote editie van de tweedehandsmarkten, is op zondag 23 juni. Reserveren van marktkramen is vanaf heden mogelijk. Meer informatie via e-mail: jan@vogelvreugdonsideaal.nl of telefoonnummer (0499) 39 51 81 (bellen na 19.00 uur).