Liempde

Schoorsteenbrandje

Een schoorsteenbrand teisterde zondag de bewoners van een huis aan de Bergstraat in Liempde. Door gebruik te maken van een hoogwerker kon de brandweer het vuur snel doven.

Processie Kasteren

De Liempdse buurtvereniging Kasteren eert zondag 27 januari Sint-Antonius Abt met onder meer een processie. Voorafgaand aan de processie wordt een eucharistieviering opgedragen in het zaaltje van café 't Groene Woud. Kapelaan Geoffrey de Jong is vanaf 10.30 uur voorganger. Troubadour Jan van der Heijden tekent voor de muzikale omlijsting.

Carnavalsoptocht

Opgeven voor de Liempdse carnavalsoptocht kan dit jaar tot en met vrijdag 21 februari. Deelnemen kan in de categorieën: loopgroepen junioren of senioren tot vier personen, loopgroepen junioren of senioren met meer dan vier personen en wagens. Meer informatie: telefoonnummer 06-25 09 28 29 of e-mail: optochtploegersland@gmail.com. Inschrijven: www.ploegers.nl.

Gemonde

Meditatieve avond

Wie wil praten over onthechting en rijkdom, wil luisteren en mediteren, kan vandaag, donderdag 24 januari vanaf 19.30 uur zijn hart ophalen in Gemonde. Er is dan een meditatieavond bij Willem Marcelis, Laan ten Habraken 52. Aanmelden is niet nodig.

Kaartavond gilde

Kaarters kunnen morgen, vrijdag 25 januari terecht bij het gilde in Gemonde. In clubaccommodatie Datmunda, Kaal Hoefsteeg 1, wordt vanaf 20.00 uur gerikt en gejokerd om prijzen. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Deelname kost 2,50 euro.

Presentatie Bahá'í-geloof

Dorpstafelvrijwilliger Willem Marcelis geeft woensdag 30 januari een presentatie over het Bahá'í-geloof, de jongste wereldgodsdienst. Zijn lezing in 't Schufke aan de Dorpstraat 30 begint om 10.00 uur.

Kaartavond Irene

In de kantine van voetbalvereniging Irene wordt vrijdag 1 februari een kaartavond gehouden. Bezoekers kunnen er vanaf 20.00 uur rikken en jokeren; drie kwartier voor aanvang is de kantine open. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.