Erfgoedvereniging Kèk Liemt start voortvarend. De nieuwe club telt al vijftig leden, waarvan ongeveer de helft contributie betaalt. (Foto: Arnold van den Broek).
Erfgoedvereniging Kèk Liemt start voortvarend. De nieuwe club telt al vijftig leden, waarvan ongeveer de helft contributie betaalt. (Foto: Arnold van den Broek). Foto: Arnold van den Broek

HEEMKUNDEBESTUUR LICHT LEDEN IN OVER NIEUW PLAN

Vereniging Kèk Liemt telt al 50 leden

Nog maar net begonnen en nu al telt erfgoedvereniging Kèk Liemt 48 leden. Maandagavond vond de eerste officiële oprichtingsvergadering. De club moet voor nieuwe inkomsten zorgen en andere doelgroepen aanboren en activeren voor erfgoed in Liempde.

Iets minder dan de helft van de nieuwe leden betaalt dit jaar nog geen contributie. Dat zijn de Gastvrij Liempde-gidsen van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde. Dit is onderdeel van een samenwerking met SPPiLL: de erfgoedvereniging heeft als thuisbasis D'n Liempdsen Herd.

De gelijknamige heemkundestichting Kèk Liemt blijft naast de nieuwe vereniging bestaan. Zij houdt zich (naast het luiden van het geboorteklokje in Liempde) voornamelijk bezig met grotere financiële projecten, zoals de exploitatie van expositieruimte De Kleuskens en uitgeven van boeken. Arnold van den Broek blijft voorzitter van het stichtingsbestuur.

VIJFTIG

Als voorzitter van de erfgoedvereniging mikt Els Vissers mikt aan het einde van dit jaar op vijftig betalende leden. Per persoon kost een lidmaatschap 25 euro. Voor elk extra gezinslid dat ook bij de vereniging wil horen, wordt een jaarlijkse bijdrage van 12,50 euro gevraagd. Maandag vonden diverse formaliteiten plaats zoals het verdelen van nieuwe werkgroepjes en de inschrijvingen. Ook werden vragen beantwoord over het plan.

Mensen die interesse hebben lid te worden, kunnen zich melden via e-mail: info@kekliemt.nl.

Liempde

De Notenkraker

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 26 januari tussen 07.30 en 11.00 uur een vogel- en kleine huisdierenmarkt aan de Heidezoom 2 in Liempde bij handboogvereniging L'Union. Pluimvee (ook sier), loopvogels en postduiven uitgezonderd. Er wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Entree bedraagt 1,50 euro, kinderen mogen gratis naar binnen.