EINDUITSLAG VIER POULES VERRASSEND

Tafeltennissers beslissen in
individuele meerkampen BRTC

Tijdens de individuele meerkampen van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) werd maandag de einduitslag in de vier poules beslist. Ronald van Dael en Stef Schellekens wonnen overtuigend. Wim van Aarle werd onverwacht, maar verdiend eerste in zijn groep. Jordy van de Laak won in de laatste poule.

In de BRTC werd maandag in de vier poules van de individuele meerkampen gestreden om de winst. In poule A won Van Dael al zijn wedstrijden, waardoor hij overtuigend als eerste in zijn groep eindigde. Hans van Weert speelde een sterk toernooi en moest alleen aan Van Dael de zege laten; zo legde hij beslag op de tweede plaats. Ook Hans van Haaren verraste en behaalde met vier winstpunten de derde plaats. Ad Brekelmans, die de afgelopen twee jaren eerste plek werd, stelde teleur en kwam dit jaar niet verder dan de vijfde plaats.

VERDIEND

Poule B werd door het uitvallen van Mari Smits enigszins op zijn kop gezet, omdat zijn resultaten uit de uitslagen werden geschrapt. Desondanks werd Wim van Aarle verdiend winnaar dankzij zege op Erik van der Schoot en Cees Hems, die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In poule C gaf de wedstrijd tussen Jordy van de Laak en Erwin Holowacki, die vorige week gespeeld werd, de doorslag voor de eindoverwinning. Hierin bleek Van de Laak in vijf games net sterk voor Holowacki. Die laatste won al zijn overige wedstrijden. Peter van Berkel eindigde op de derde plaats en verloor alleen van de nummers een en twee.

WAARMAKEN

Poule D kende een totaal ander verloop, omdat hierin vorige week al een volledige zeskamp werd gespeeld. Het vervolg was dat er in twee driekampen werd gestreden om plaats één tot en met drie en plaats vier tot en met zes. In de eerste driekamp was Schellekens de grote favoriet omdat hij vorige week al zijn partijen won. Hij maakte deze rol volledig waar; hij stond alleen aan teamgenoot Van de Laak een game af en won in drie games van Dinie van den Nieuwenhuizen. Hierdoor was hij de overtuigende winnaar van deze poule. Van de Laak werd tweede door van Van den Nieuwenhuizen te winnen, die daardoor dus op de derde plaats eindigde.


Workshop mindfulness

In het kader van de maand van de Spiritualiteit staat in bibliotheek Boxtel aan de Burgakker de workshop mindfulness en meditatie gepland op zaterdag 2 februari. Deelnemers maken kennis met mediteren in een afwisselende les die theorie en praktijk combineert. De workshop wordt gehouden van 10.30 tot 11.30 uur en kost 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden van de bieb.