Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ONDANKS VALSE START VOOR BOXTELSE HANDBALSTERS

HCB '92 wint nipt van Lido Leende

De handbalsters van HCB '92 speelden zaterdag tegen het tweede team van Lido in sporthal De Braken. Door een planningsfout werden beide helften van de wedstrijd in twee verschillende zalen gespeeld, wat voor een rumoerig begin zorgde. Desondanks won de Boxtelse ploeg met 10-8.

De ploeg uit Leende kwam het best uit de startblokken. Een snelle aanval leverde meteen een doelpunt op. Terugzakkend naar de verdediging was er echter direct een overtreding van de bezoekers nodig om hoekspeelster Hèlen Berkelmans af te stoppen. Anne-Marie Sens benutte de strafschop, waardoor de stand gelijk werd getrokken.

De Boxtelse sportsters hadden moeite om in het spel te komen; ze benutten hun kansen niet en hun achterhoede liet het ook afweten. Lido ging onverstoorbaar door, en HCB '92 keek halverwege de eerste helft tegen een 1-4 achterstand aan.

Mandy van Abeelen was degene die het tij keerde. Met twee goals op rij werd het verschil minder. Beide teams passeerden voor het rustsignaal nog eenmaal de doelverdedigers, waardoor er een stand van 4-5 op het scorebord stond.

ONHOUDBAAR SCHOT

Na de zaalwissel maakte Lido, via een linkshandige speelster die ook voor rust ook de vaakst doel trof voor haar team, het eerste doelpunt. Ondanks dat spelverdeelster Ellen Persoons was uitgeschakeld en de rest van de wedstrijd moest toekijken, kwam HCB '92 steeds beter in het spel. Met een onhoudbaar schot van Sens en een score door Manon Foolen vanaf de penaltystip werd de stand in evenwicht gebracht. Berkelmans stond iets voor de Boxtelse verdediging en maakte het de opbouwers van Lido moeilijk. Zij onderschepte de bal en wist via een uitbraak te scoren. Hierdoor kwam HCB '92 na driekwart van de wedstrijd voor het eerst op voorsprong.

STUITERBAL

In het laatste kwartier gaf de thuisploeg de naderende winst niet meer uit handen, al werd het nog wel spannend. Over en weer werd er nog gescoord. Liza van Rooij verraste de keepster uit Leende met een stuiterbal, maar ook keepster Mary Swinkels kon niet alles weren. Lido had de laatste paar minuten niet het geluk aan haar zijde: een strafworp werd gemist en een scherp schot ketste via de kruising uit het doel. Gitte Vanhout tekende voor het laatste punt vanuit haar favoriete rechterhoek. Dankzij deze overwinning bezet HCB '92 momenteel de plaats in het pouleklassement.

FOTO BOVEN: Liza van Rooij (links) strijdt om de bal in het duel dat de Boxtelse handbalclub HCB '92 zondag in sporthal De Braken speelde met Lido uit Leende. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 19 januari

HCB '92 DB1 - PSV DB1        9-8

HCB '92 D1 - Desk D1        1-17

Bergeijk HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        12-3

Uitslagen zondag 20 januari

HCB '92 DS1 - Lido DS2        10-8

Oranje Wit HS2 - Aristos/HCB '92 HS2        18-16

Programma zaterdag 26 januari

Zephyr DS1 – HCB '92 DS1        19.30

Programma zondag 27 januari

Acritas E2 – HCB '92 E1        09.00

RHV D2 – HCB '92 D1        11.00

Blauw Wit DB1 – HCB '92 DB2        11.50

Zephyr/HCB '92 HB1 - Aristos HB1        12.05


Jeu-de-bouler Jan Pennings wint regiomix

Ruim veertig jeu-de-boulers zagen deelnemer Jan Pennings maandag ervandoor gaan met de titel van het wekelijkse regiomixtoernooi van vereniging De Walnoot. Op de binnenbanen aan de Selissenwal 25 greep hij de eindzege door achttien punten te maken.

Martien Puijn volgde Pennings op gepaste afstand met een score van vijftien. Narda van Weert completeerde het podium met een puntentotaal van twaalf punten. Daarachter eindigden Gerard van Esch, Leo Bekers, Ria van Breugel, Els Bekers en Dien Hanegraaf op de plaatsen vier tot en met acht.

MEEDOEN

De regiomix van JBV De Walnoot vindt iedere maandag vanaf 13.00 uur plaats. Daarnaast kunnen beginnende boules zich ook melden op alle dinsdag- en donderdagmiddagen om de sport een keer te proberen. Meer informatie over de jeu-de-boulesvereniging op www.jbvdewalnoot.nl.

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 19 januari

Brabant Sports 2000 – Ron Verhagen        3–3

Le Temps Perdu – Café Vollop        1–3

Hart v. Boxtel – Big Street 68        5–3

El Techno – 't Geveltje        1–8

Team v.d. Wielen – Juf Juf United        3–1

Tahadi – Kwalitaria Strik        6–2

Uitslagen maandag 21 januari

v.d. Heijden Milieu – Verbeij/Hanekroot        3-3

Celdex – Wijnpakkettenonline        0-4

Programma zaterdag 26 januari

v.d. Sande/Pacqt - Second Cars        17.00

Café 't Geveltje – Team v.d. Wielen        17.45

Kwalitaria Strik – El Techn        18.30

Heva v. Weert – Tahadi        19.15

Hart v. Boxtel – Cafe Vollop        20.00

Juf Juf United – Ron Verhagen        20.25

Programma maandag 28 januari

ZVS Filias – Vermeer Risicobeheer        20.00

Celdex – Verbeij/Hanekroot        20.45


Klassiek in de kerken

Muziek aan Bed geeft zaterdag 9 februari om 16.00 uur een concert in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel. Het is een optreden in de serie Klassiek in de Kerken. De toegangsprijs inclusief een drankje na afloop is vijftien euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen tien euro. Reserveren is aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl.

Afbeelding