Tv-camera filmt bij repetitie voor Waggelpodium

Het duurt nog even voordat het carnavalsgedruis daadwerkelijk losbarst. Maar her en der bereiden clubs en orkestjes zich voor op de zotheidsfeesten. Zo repeteerde De Aggemarvanhuisaf Band donderdagavond voor de elfde editie van het Waggelpodium. Tijdens de muziekavond op carnavalszaterdag in een altijd afgeladen grand café Rembrandt zingen tal van vocale waggelaars live met de muzikanten. Omroep Brabant maakte zowaar tv-opnames tijdens de repetitie.

Gerlof Trommelen, die onlangs nog zijn zilveren jubileum als zanger vierde. Prins Donald V van Eendengat die het carnavalslied van zijn spotrijk aanheft. Drie leden van een kwartet dat ook vorig jaar de groep Abba persifleerde. Allen staken zich, net als de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band, graag voor deze repetitie in hun kolderoutfit. Want ja, je moet er wel wat voor over hebben om feestelijk in beeld te komen op de provinciale tv-zender.

Verslaggever Hannelore Struijs was met een cameraman aanwezig in Muziekhuis Boxtel, waar het blaasorkest elke donderdag repeteert. Het moet een enkele minuten durend item worden voor het programma Carnaval Vurraf dat Omroep Brabant de komende zaterdagavonden uitzendt. Wanneer de Boxtelse beelden op het scherm komen, is nog niet bekend.

NIET IN OPTOCHT

,,We vinden het leuk dat de omroep er opnieuw bij is. Elf jaar geleden was er ook al een cameraploegje bij de eerste editie van het Waggelpodium", saxofonist Ans van Weert van de band. Ze vertelt dat De Aggemarvanhuisaf Band dit jaar tijdens de carnavalsdagen iets minder te zien zal zijn dan in voorbije jaren. ,,We missen momenteel in onze bezetting iemand die de sousafoon speelt. En zo'n basinstrument is wel nodig als je bijvoorbeeld aan de optocht meedoet. Bovendien is onze basedrummer door gezondheidsomstandigheden niet in de gelegenheid om lopend te musiceren. We zullen dus uitsluitend binnenoptredens verzorgen. Het eerste is ons Karnavals Kriebels Konsert op zondag 17 februari."