Afbeelding
Foto: Toneelclub liempde

Disclosure komt naar Liempde tijdens WAE

Muziekfestival We Are Electric (WAE) maakte deze week de eerste acts bekend die van 5 tot en met 7 juli de diverse podia op landgoed Velder bestijgen. De organisatie heeft onder anderen Disclosure, Oscar and the Wolf, Netsky, Nina Kraviz en Charlotte de Witte gestrikt.

Disclosure is geboekt als headliner. Het Britse dj-duo sluit af op de zaterdagavond van het grootse dancefestival. Ook Ronnie Flex is met zijn band Deuxperience deze editie van de partij. De Nederlandse rapper won afgelopen weekend nog de Popprijs tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen.

De organisatie van WAE maakte ook bekend dat Rampage, bekend van het gelijknamige drum-n-bass-evenement in België, drie dagen lang een podium mag hosten. Modestep en High Contrast zijn daarvoor de eerste namen. Eind februari wordt de rest van de line-up bekend.

De vijfde editie van WAE vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. De kaartverkoop start officieel overmorgen van start, maar voor échte fans was er gisteravond al een kleine voorverkoop. Tickets voor het hele weekend kosten 79 euro, wie op de camping wil slapen, betaalt 94 euro.

Vorig jaar stond onder meer Martin Garrix op het festival dat toen voor het eerst op Velder werd gehouden.

'Dorps' toneel moderniseert met intelligente humor

Toneelclub Liempde speelt in de laatste twee weekenden van maart het theaterstuk Junglekoorts. ,,Tegenwoordig hebben zowel acteurs als publiek meer behoefte aan een ruimer verhaal, diepgaander spel en intelligente humor. Ook onze club gaat hierin mee", verklaart regisseur Wim Bressers.

De pastoor en zijn meid, afzakkende broeken, de stotterende vrijgezel en de sexy buurvrouw die allen worden verpakt tussen de drie bekende wanden die op de planken worden gezet. De regisseur wilde met Junglekoorts buiten deze gebaande paden stappen.

Het stuk speelt zich af in het Zuid-Amerikaanse regenwoud waar de inwoners van een dorpje een eenvoudig leven leiden. Totdat de tirannie van een Nederlandse motorbendeleider, aan de macht gekomen na de moord op president Enrique, de dienst uitmaakt. Ondertussen loopt er ook een Nederlands gezin rond dat op vakantie is in het gebied.

Waar deze situatie toe leidt, is te zien tijdens Junglekoorts, uitgevoerd door Toneelclub Liempde in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk 117. Kaarten à tien euro zijn verkrijgbaar bij supermarkt Coop aan de Nieuwstraat of online via www.ticketkantoor.nl/shop/junglekoorts. Het toneelstuk wordt uitgevoerd op de vrijdagen 22 en 29 maart en de zaterdagen 29 en 30 maart. Inloop vanaf 19.30 uur.