Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

FEESTELIJKE EUCHARISTIEVIERING

Zanggroep Con Fervore opent kroonjaar met mis

Zanggroep Con Fervore begon veertig jaar geleden als jongerenkoor. De leden zijn inmiddels de achttien lentes ruimschoots voorbij, maar het muzikale vuur gloeit nog net zo hevig als in 1979.

JAN HERMENS

Henriëtte Dikmans- van Lokven zingt bij Con Fervore en vertelt: ,,We zijn een gemengd koor dat circa tien keer per jaar de eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek opluistert. Ook buiten de gewijde muren laten we van ons horen. In verzorgingshuizen bijvoorbeeld. Verder geven we een keer per jaar een concert. Dan zingen we popmuziek, musicalsongs, wereldmuziek, van alles eigenlijk."

REÜNIE EN CONCERT

Voor Con Fervore is 2019 een bijzonder jaar. ,,Ja, we bestaan veertig jaar. Een mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We houden in het najaar een reünie en verzorgen op 9 november een groot concert. We beginnen ons 'jubeljaar' met een feestelijke eucharistieviering. Die is zaterdag 26 januari vanaf 19.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek. Het thema luidt: Sing all together. De liturgiecommissie heeft zelf de teksten voor de viering uitgezocht en een aantal koorleden heeft de liederen gekozen."

Mirjam Zweerts heeft de muzikale leiding over het koor, zij dirigeert Con Fervore sinds januari 2000. Vaste pianist Quirien Eikelboom begeleidt de liederen. Dikmans: ,,Na afloop van de mis is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken. Daarvoor nodigt het koor de kerkgangers van harte uit."\

FOTO BOVEN: Con Fervore is zaterdag te beluisteren in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Con Fervore).

Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel (VCB) heeft komende week de volgende activiteiten.

MAANDAG 28 JANUARI

13.00 yoga voor beginners in De Walnoot.

19.30 kaartavond in De Walnoot.

DINSDAG 29 JANUARI

13.00 fietstocht; vertrek vanaf het Breukelsplein.

WOENSDAG 30 JANUARI

19.00 & 20.00 gym in de Angelaschool.

DONDERDAG 31 JANUARI

09.00 nordic Walking, start vanaf de Markt voor het gemeentehuis.

12.00-14.30 lunch bij restaurant Verde, Markt 19.


STRIJD OM BOXROCK-PLEKKEN BARST LOS

Wedstrijd voor beginnende bands van start in D'n Boer

De eerste voorronde van Boxrock vond zondag plaats in café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel. Onder meer met The Nailbiters (zie foto). Helaas voor deze rockers zat een finaleplek er niet in. De bands Silver Stallion en Kong Foo gingen door naar de eindstrijd op zondag 17 februari vanaf 15.00 uur in café Dok 12 aan de Markt.

De organisatie van Boxrock houdt dit jaar voor het eerst ook een wedstrijd voor muziekbands, verdeeld over drie kroegen. Zondag 3 februari vanaf 15.00 uur is er nóg een voorronde in café De Kerk aan de Oude Kerkstraat. Niet alleen is het de bedoeling jong lokaal talent een podium te bieden, maar ook om live-muziek weer een plekje in de kroeg te geven.

De twee winnaars van de finale krijgen een plekje in het programma van Boxrock, waarvan de derde editie op zaterdag 3 april vanaf 18.00 uur plaatsvindt in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat.

(Foto: Gerard Schalkx)

Afbeelding