Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

DANIËL HOENSELAARS UIT BOXTEL NAAR FINALE VAN MISTERVERKIEZING

Schoonheidswedstrijd voor mannen: waarom niet?

LINDA VAN DE WIEL

Nietsvermoedend plaatste Daniël Hoenselaars (41) in november een selfie op Instagram. Niet veel later werd hij benaderd door de organisatie van de Mister International Verkiezing, een schoonheidswedstrijd voor mannen. Hij meldde zich aan en zondag vond in het Van der Valkhotel in Utrecht de voorronde plaats. Tot zijn verbazing mag de Boxtelaar op vrijdag 28 juni in Barendrecht aantreden in de landelijke finale.

Hij kan het nog nauwelijks bevatten, de eigenaar van sportschool Daniëls Gym: ,,Ik was naar de kapper geweest en was tevreden met het resultaat. Ik ben niet zo bekend met de werking van Instagram, maar besloot een selfie van mijn zojuist geknipte haar en getrimde baard te plaatsen", vertelt een glunderende Hoenselaars. ,,Kort daarna werd ik benaderd door de organisatie van de Mister International Verkiezing met de vraag of ik wilde meedoen aan de verkiezing voor de zogenaamde seniors. En ik dacht: waarom niet?"

SINGAPORE

De Mister International Verkiezing vond voor het eerst plaats in 2006 en wordt jaarlijkse gehouden in Singapore. Deelnemers uit tal van landen sturen een afgevaardigde. De uiteindelijke winnaar reist een jaar de wereld rond.

Hoenselaars is geselecteerd in de categorie senior, bedoeld voor mannen vanaf 31 jaar. De winnaar in deze categorie reist niet over de wereld, maar wel door Europa. ,,Ik ben zo verrast door alles wat er gebeurt. Ik heb geen idee wat de winnaar precies gaat doen. Maar dat hoor ik vast nog allemaal", vertelt hij nuchter.

IJDEL

Zondag vond de voorronde plaats. ,,Ik had geen idee wat ik moest verwachten en ging daarom onbevangen naar Utrecht." Daar volgden een fotoshoot, een uiterlijke beoordeling en een interview. Hoenselaars: ,,Er zaten vijf mensen achter een tafel die mij vragen stelden."

Getuige de finaleplaats gingen deze onderdelen de sportieveling goed af. ,,Ik kreeg dezelfde avond al een mail met daarin een felicitatie met mijn finaleplaats." Hoewel hij verrast was, houdt Hoenselaars zich bezig met zijn uiterlijk. ,,Ik ben best ijdel en houdt me al jaren fanatiek bezig met fitness. Zoveel zelfs dat ik me heb laten omscholen. Ik had jaren een schildersbedrijf en ben nu fitnesstrainer. Met Daniëls Gym komt een droom uit."

GENIETEN

Gezonde voeding behoort tot het dagelijks leven van de Boxtelaar. ,,Ik sport veel dus is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen." En zijn actieve en gezonde leefstijl werpen - getuige zijn finaleplaats – vruchten af. De komende periode staat ook deels in het teken van de naderende eindstrijd. ,,Tot de finale neem ik elke twee weken deel aan een workshop. Zo krijg ik mediatraining, een cursus public speaking en leer ik lopen op de catwalk."

PORTFOLIO

Hoenselaars bouwt ook een portfolio op. ,,Alle finalisten krijgen vier fotosessies en sommige deelnemers werken al als model en figurant. Dus wie weet wat deze ervaring me brengt." Verwachtingen heeft hij echter niet. ,,Nu ik tot de finale ben doorgedrongen, wil ik wel graag winnen. Maar ik heb nooit nagedacht over een modellencarrière; dit kwam op mijn pad en ik geniet met volle teugen van deze verrassende ervaring."

OPEN DAG

Wie de Mister International Finalist aan het werk wil zien, kan zondag 27 januari tussen 09.00 en 14.00 uur een kijkje komen nemen tijdens de open dag van Daniëls Gym aan de Boxtelse Markt.

FOTO RECHTS: ,,Ik ben best ijdel en houdt me al jaren fanatiek bezig met fitness", vertelt Daniël Hoenselaars. Niet voor niets werd hij sportschoolhouder van Daniëls Gym. Een bijkomstigheid: hij werd uitgenodigd voor de Mister International Verkiezing, een modellenwedstrijd. (Foto: Linda van de Wiel).