Afbeelding
Foto: Tejo van de Nieuwenhuyzen

BOXTELAREN COVEREN BEATLES EN STONES IN PODIUM BOXTEL

De sterren van de 'sixties' duelleren

The Beatles of The Stones? Deze vraag zal mening babyboomer regelmatig gesteld zijn. De Boxtelse rockband Byrds on the Wind probeert zijn toeschouwers te helpen deze vraag te beantwoorden tijdens een show op 6 april in Podium Boxtel.

De battle of the bands wordt aangevoerd door Sjef Engelbart, die The Rolling Stones vertegenwoordigt en Jos Vervoort, die The Beatles propageert. De covers van de twee bands uit de jaren zestig, worden omlijst door korte vergelijkingen tussen de groepen. ,,Maar de avond zal vooral draaien om muziek", zegt Jan Bergman, bassist van Byrds on the Wind.

Op de Facebookpagina van Podium Boxtel kan het publiek nu al stemmen welke band voorkeur geniet. Onder andere aan de hand van deze poll wordt het publiek betrokken bij de voorstelling.

TWO OF US

De leden van Byrds on the Wind zijn geen vreemden in het muziekvak. De volledige achtkoppige formatie komt uit Boxtel. Ook het duo Two of Us is onderdeel van de band. Het tweetal reist elk jaar naar Liverpool om tijdens de themaweek van The Beatles zijn coverkunsten te laten horen.

Battle of the Bands vindt plaats op zaterdag 6 april en begint om 20.15 uur. Kaarten voor het optreden kosten tien euro. Meer informatie: www.podiumboxtel.nl.

FOTO LINKS ONDER: Byrds on the Wind gaat het duel alvast aan, net als in zijn voorstelling, waar de band The Beatles en The Rolling Stones vergelijkt. (Foto: Tejo van de Nieuwenhuyzen).


Hafa-convenant verenigt opleiding muziekkorpsen

JULES HAMELEERS

Vorige week meldde deze krant dat het convenant dat de harmonieƫn en fanfares (hafa's) uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel hebben gesloten, de website www.muziekloketboxtel.nl officieel maakte. Dit is onjuist. De Gildenbondsharmonie, Boxtel's Harmonie, fanfare Sint-Arnoldus en fanfare Concordia tekenden om hun opleidingen te verenigen.

Wethouder Marusjka Lestrade vroeg eind 2017 onder andere aan de hafa's om rond de tafel te gaan zitten om een zogenaamde 'ontwikkelagenda' te creƫren, waaronder ook een plan voor een vernieuwde, brede muziekopleiding. Dit resulteerde in twee dingen bij de muziekgezelschappen: een samengevoegde opleiding en het Muziekloket. Op dit laatste heeft het convenant geen betrekking.

De gemeente Boxtel werkt ook via een loket, de Cultuurbox, waarvan Brede Scholen Boxtel (BSB) de uitvoerende partij is. Wanneer scholen vragen om muziekonderwijs door de hafa's, faciliteert BSB dit. Maar die vraag is er niet, volgens de wethouder. Directeur Ghislaine de Brouwer van BSB geeft aan dat op de verzoeken vanuit scholen geen passend antwoord kwam door de muziekverenigingen.

Ook geeft Lestrade-Brouwer aan ze het niet eens is met de twee loketten: zij ziet alles liever via Cultuurbox gaan. De hafa's willen graag in gesprek over de samenvoeging van de twee loketten. ,,Maar dat de hafa's hun opleidingen samenvoegen, vind ik prima", aldus de wethouder. ,,Ik heb niks te zeggen over de inhoud en ik heb er vertrouwen in dat dit met kwaliteit gebeurt."