Afbeelding
Foto:

NEGENTIEN OPTREDENS IN MUZIEKHUIS

Jeugd Boxtel's Harmonie laat vorderingen horen

Liefst negentien korte optredens omvat de voorspeelavond waarop de leerlingen van Boxtel's Harmonie zich zaterdag 26 januari laten horen. Vanaf 19.00 uur presenteren de muziekdocenten de vorderingen van hun pupillen in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4. Publiek is welkom.

Kinderen die slechts enkele maanden muziekles hebben, maar ook jongeren die al enkele jaren een instrument bespelen. Allemaal komen ze voorbij tijdens de voorspeelavond. Naast blaasinstrumenten als fluit, klarinet, saxofoon en trompet komt ook slagwerk aan bod. ,,We hopen dat niet alleen veel leden van de harmonie komen luisteren naar het jong talent, maar ook familieleden van de leerlingen. Want podiumervaring opdoen, hoort ook bij het muziekonderwijs", zegt bestuurslid Ellen van Geffen van Boxtel's Harmonie. Zij houdt zich met de leerlingenopleiding bezig en heeft de voorspeelavond, die ongeveer anderhalf uur duurt, samen met de leraren voorbereid.

WEKELIJKSE MUZIEKLES

Op het programma staan hoofdzakelijk korte, eenvoudige melodietjes. Maar enkele gevorderde leerlingen wagen zich ook aan wat serieuzere composities. Zoals een deel uit het Concerto in G majeur van Giovanni Pergolesi en de inleiding uit de Carmen-suite van Georges Bizet.

De leerlingen krijgen wekelijks in het Muziekhuis les van aan het conservatorium gediplomeerde vakdocenten. Zoals klarinet- en saxofoonleraar William Linssen en slagwerker Lynyrd Denissen, die zelf ooit als kind bij het muziekkorps begonnen. Maar ook fluitiste Inge IJpelaar en trompettist Ad van de Pas.

VOUCHERS

De wijze waarop muzieklessen gefinanceerd en georganiseerd worden verandert dit jaar door de invoering van vouchers en een muziekloket. Ouders of jongeren die informatie willen omtrent de mogelijkheden, kunnen hierover na afloop van de voorspeelavond informatie krijgen in het Muziekhuis. Informatie is ook verkrijgbaar via muziekloketboxtel.nl.

FOTO ONDER: Slagwerkdocent Lynyrd Denissen verzorgde drie weken geleden met enkele leerlingen van Boxtel's Harmonie al een voorproefje van hetgeen het publiek tijdens de voorspeelavond in het Muziekhuis kan verwachten. (Foto: Henk van Weert).

Afbeelding