Bodemvondsten sorteren van opgraving Markt

Bij de herinrichting van de Boxtelse Markt zijn tal van archeologische vondsten gedaan. Op zaterdag 2 februari wordt van 10.00 tot 13.00 uur bij de ArcheoHotspot van het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg een vervolg gegeven aan het wassen en sorteren van de vondsten.

De archeologiewerkgroep van Heemkunde Boxtel is in december begonnen met het schoonmaken en uitzoeken van de bodemvondsten. Er zijn veel aardewerken voorwerpen, stukken botmateriaal, muntjes, knoopjes en muntgewichtjes opgegraven. Deze worden tijdens de bijeenkomst verder bekeken, gedetermineerd en gearchiveerd.
De werkgroep is van plan de vondsten later te exposeren.

SNUISTERIJEN

Bezoekers van het Oertijdmuseum kunnen dagelijks hun eigen gevonden spulletjes afgeven bij de ArcheoHotspot als ze willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Elke eerste zaterdag kan er meegedaan worden. Wie vrijwilliger wil worden bij de archeologiewerkgroep, kan mailen naar archeo@heemkundeboxtel.nl.


Fonds verdeelt twee ton voor streekprojecten

Streekfonds Het Groene Woud keert jaarlijks twee ton uit. Ook in 2019, mits zij vriend of ambassadeur zijn, kunnen indieners een bijdrage ontvangen.

Vanaf september 2020 wordt het landschapsfonds onderdeel van Van Gogh Nationaal Park, een subsidietraject gericht op aaneenkoppeling van diverse Brabantse natuurgebieden. Daarin is er veel aandacht voor het verbeteren van het huidige landschap, zoals de energie- en landbouwtransitie, klimaatadaptatie en woningbouw. Kleine projecten die hierop voorsorteren, komen in aanmerking voor een bijdrage. Het gaat erom dat deze acties bedacht, ontwikkeld én uitgevoerd worden door inwoners én organisaties uit Het Groene Woud. Het Voedselbos op De Kleine Aarde is een van de voorbeelden van zulke initiatieven.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.hetgroenewoud.com, e-mail: streekhuis@hetgroenewoud.com of telefoonnummer (0411) 63 10 31.

Boxtel

Concert door Buchestelle

Het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle houdt zondag 27 januari om 14.00 uur een concert in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche. Het gratis toegankelijke optreden wordt mede ingevuld door het avondorkest van harmonie Sint-Michaël uit Sint-Michielsgestel.