CDA vraagt naar toename aantal inbraken

Het aantal inbraken in het laatste kwartaal van vorig jaar is gestegen in vergelijking met een jaar eerder, van 9 naar 24. Vooral in de wijken Centrum, Selissen en Duinendaal was de toename merkbaar. De Boxtelse CDA-fractie vraagt zich af hoe het komt dat deze 'inbraakgolf' niet duidelijk terug te zien is in de cijfers van de politie en wil van het college van B en W weten of hier actie op wordt ondernomen.

Een woordvoerder van Politie Oost-Brabant geeft de 'donkere maanden' als mogelijke oorzaak. In de winterperiode worden over het algemeen meer inbraken gepleegd. De cijfers van de politie laten geen extreme stijging zien in de gemeente Boxtel. Hoewel er meer werd ingebroken dan in oktober, november en december 2017, is het aantal van 2018 wél een stuk minder dan in 2016. Toen vonden er 35 inbraken plaats in dezelfde periode. Van januari zijn nog geen cijfers bekend.

De oppositiepartij vraagt het college naar hun inzicht in het aantal en de verspreiding van de inbraken en de actie die de bestuurders gaan ondernemen om inbraak te voorkomen. Ook vraagt het CDA naar de communicatie omtrent dit onderwerp en geeft zij aan dat de emotionele en materiële schade bij een inbraak groot is.


De Beiaard
verwelkomt
bloemenzaak

De voorbije jaren zat er onder meer een galerie, een dierenzaak en een snoepwinkel in het pand aan de Clarissenstraat. Vandaag, donderdag 24 januari is in het winkel- en appartementencomplex De Beiaard bloemenzaak Thesa Flowers geopend.

Theo van de Sande had eerder bloemenzaak in zijn woonplaats Eindhoven en in Best. Via internet stuitte hij op het leegstaande winkelpand aan de Clarissenstraat. ,,Een mooie locatie om mensen volop te laten kiezen uit mijn aanbod", stelt de winkelier.


Zuidwaterlinie

IVN Natuureducatie en de organisatie van de Zuidwaterlinie zoekt vrijwilligers om de lokale kennis over die linie te vergroten. Een overblijfsel in Boxtel is onder meer een redoute (klein fort) op de Heksenberg in park Molenwijk. De vrijwilligers worden opgeleid middels een vier dagdelen durende cursus die start op dinsdag 19 en 26 februari. Inschrijven kan tot 5 februari via www.zuidwaterlinie.nl.