Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Piet kon nog wel zes uur spelen na dertig uur lang biljarten

PÅL JANSEN

De marathon van biljartvereniging Den Herberg uit Liempde heeft ruim 3.700 euro opgebracht. ,,Ik kon nog wel zes uur doorgaan!", zei initiatiefnemer Piet Heijmans. Het bedrag is bestemd voor de Roparun, een hardloopevenement dat geld inzamelt voor initiatieven op gebied van palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

In totaal deden zestig spelers uit de regio mee aan de biljartmarathon die gehouden werd in café D'n Durpsherberg. Wereldkampioen driebanden Dick Jaspers bezocht het café enkele weken terug om zijn steun te betuigen aan de biljartvereniging en schonk een setje gesigneerde biljartballen dat werd geveild.

Bovendien konden mensen meedoen aan een loterij voor twee euro per lot én bracht het inschrijfgeld van de deelnemende teams het nodige in het laatje. Met het totaalbedrag van ruim 3.700 euro waren initiatiefnemer Piet en zijn broer én clubvoorzitter Wim Heijmans meer dan blij. ,,Iedere euro die we ophalen is er eentje die de mensen kan helpen", aldus Piet. ,,Alles is prachtig verlopen", vertelt Wim over het evenement. ,,Het café is doorlopend druk bezocht. 's Nachts stonden er op een gegeven moment veertig man binnen."

ZIJWIELTJES

Piet had zich ingesteld op de dertig uur, maar voor hem hadden er gerust nog een paar uurtjes biljarten extra in gezeten. ,,Ik heb er 'niets mee geleden'. Maar je stelt je dan ook in op zoiets." Komend weekeinde stapt hij alweer op de fiets: ,,Oefenen voor de Roparun. Ik fiets met de renners mee ter ondersteuning en dan moet ik een laag tempo aanhouden. Dat is wel lastig: we hebben soms net geen zijwieltjes nodig", grapt hij.

De Roparun start op twee locaties. Piet stapt in Parijs op de fiets en finisht zondag 10 juni op de Coolsingel in Rotterdam.

FOTO LINKS: Op initiatief van Piet Heijmans van biljartvereniging Den Herberg in Liempde zamelden zestig biljarters dertig uur lang geld in voor stichting Roparun. (Foto: Gerard Schalkx).