Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

INSCHRIJVING SAMENLOOP ESCH GEOPEND

Organisatie mikt op zo'n dertig deelnemende teams

Om tijdens de Essche versie van de Samenloop voor Hoop goed beslagen ten ijs te komen, werd zaterdag een informatieavond gehouden in Ons Café. Dat resulteerde al in de aanmelding van een achttal teams. De organisatie hoopt dat er minimaal dertig groepen zich inschrijven om het evenement, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker, te laten slagen.

Noor Janssen, de initiatiefnemer voor het wandelevenement, is trots dat er al zoveel inschrijvingen binnen zijn. De Samenloop voor Hoop wordt in Esch gehouden op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. In een tijdsbestek van 24 uur, lopen de teams zoveel mogelijk rondjes over het parcours. Daarnaast zijn er optredens, workshops, ceremonies en diverse acties van de deelnemers. Maar vooral wordt er met lotgenoten stilgestaan bij kanker en wordt het leven gevierd.


KANJERS

Iedereen die meedoet, heeft direct of indirect te maken gehad met kanker. Degenen die aan de ziekte lijden of deze hebben overwonnen, worden tijdens deze dag in het zonnetje gezet. Zo is er onder meer een huiskamer, waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zijn er workshops waarvoor iedere Kanjer zich vooraf kan inschrijven.

Een Kanjer opgeven is mogelijk via e-mail: samenloopvoorhoopkanjers@gmail.com. Wie zich als team in wil schrijven kan terecht op www.samenloopvoorhoop.nl/esch of mailen naar esch@samenloopvoorhoop.nl.


Bakker en buur vervolgen strijd met hardrijder

Bakker Jos van Eijndhoven en zijn buurman Mario Janssens blijven zich inzetten tegen hardrijders in hun straat, de Barrierweg. Vrijdag beplakten zij en andere buren hun kliko's met stickers om weggebruikers opnieuw te herinneren aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

,,We zien groene duimpjes maar ook véél rode gezichtjes", verklaarde Janssens de stickeractie. Hij wijst naar het snelheidsbord dat een van de wijkmakelaars van de gemeente Boxtel recent liet plaatsen langs de weg. Dit op initiatief van bakker Van Eijndhoven. ,,Wellicht helpt dit de veiligheid te verhogen en wordt er minder hard gereden", vervolgt hij. ,,Zo wordt het verkeer elke vrijdag als de kliko's langs de straat staan, wakkergeschud." (Foto links: Gerard Schalkx).