Afbeelding
Foto: Maarten Melis

FILIALEN BOXTELS FAMILIEBEDRIJF VERDER MET NELSON


Deel winkels Bovendeert overgenomen

De firma Bovendeert Schoenen, die zijn hoofdkantoor in Boxtel heeft, is in december failliet gegaan. Vorige week werd bekend dat schoenenverkoper Nelson vier winkels overneemt. Het gaat om de filialen in het Eindhovense winkelcentrum Woensel, Etten-Leur, Oosterhout en Valkenswaard. De panden worden zo snel mogelijk heropend.

Nelson biedt de medewerkers van het Boxtelse familiebedrijf een nieuwe baan aan in de heropende winkels. Ook met de medewerkers uit de andere vijftien filialen wordt overlegd over werk bij Nelson. Bij de beslissing tot overname is er niet alleen gekeken naar de geboden prijs, maar ook naar het behouden van de werkgelegenheid, meldt Ferry Ortiz Aldana van Dekker en Smits Advocaten. Hij is samen met Daan Schalken van Bogarts & Groenen aangesteld als curator. De familie Bovendeert is niet meer betrokken bij de schoenenzaken: Nelson bood meer bij de overname.

De exacte reden van het faillissement wordt nog onderzocht. Ook over de toekomst van de andere filialen van Bovendeert Schoenen is nog niks bekend.

FOTO ONDER: In Boxtel heeft de failliete firma Bovendeert Schoenen geen winkel. De onderneming - met een geschiedenis van vele decennia - staat vooral bekend om haar in 2010 geopende indrukwekkende pand op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Google Maps).


Vragen D66 over kroonringen

Er werden afgelopen oktober kroonringen geïntroduceerd door de gemeente Boxtel. Deze kunststof ringen met haken rond lantaarnpalen bieden plek voor twaalf tot achttien vuilniszakken voor plastic en moeten wegwaaien en overlast door ongedierte voorkomen. D66 stelt nu echter vragen aan het college van B en W, omdat zij vinden dat de haken niet voldoende.

De kroonringen zijn een proef van de gemeente Boxtel. Er is volgens D66 voornamelijk onduidelijkheid over het gebruik van de haken. Het straatbeeld oogt rommelig, zakken gaan open of lekken en bewoners hangen hun afval al ruim voor de ophaaldatum aan de lantaarnpaal.

D66 vraagt of er klachten bekend zijn over de inzameling van plastic afval. Ook vragen zij naar het aantal aangevraagde kroonringen. Daarnaast vraagt de raadsfractie om communicatie en handhaving van de regelgeving omtrent de ringen.


Afbeelding