Afbeelding
Foto:

PARELTJES VOOR EEN APPEL EN EEN EI

Zoeken tussen de boeken

,,We hebben de boeken voor deze beurs bewust niet gesorteerd", vertelt Henk Spooren. ,,Dat geeft de bezoekers de kans om heerlijk te snuffelen."

Spooren is vrijwilliger bij de Boxtelse Vincentiusvereniging. Hij houdt zich specifiek bezig met de boeken in het kringloopcentrum. Van tijd tot tijd is daar een boekenbeurs met een tweeledig doel. Enerzijds om geld mee te verdienen zodat de Vincentiusvereniging mensen die het niet zo breed hebben, kan blijven ondersteunen. Anderzijds is de beurs ideaal om de voorraad boeken te verkleinen. Spooren: ,,We krijgen veel boeken binnen. Daarom is het handig om af en toe wat ruimte te creëren. Boeken weggooien die in goede staat verkeren proberen we te vermijden, we verkopen ze liever voor een zacht prijsje. Iedere euro is er één."

Over belangstelling heeft de Vincentiusvereniging niet te klagen. Het is druk deze vrijdag. Tussen de dozen bewegen bezoekers zich behoedzaam voort. Jos Hendriks bijvoorbeeld. Hij heeft een deeltje gevonden uit de serie van Puk en Muk en is daar content mee. Spooren vertelt hem dat er nog meer boekjes over het illustere tweetal te vinden zijn. Spooren: ,,De opbrengst van de boekenbeurs gaat onder andere naar ons caravanproject. De Vincentiusvereniging heeft een chalet waarin gezinnen die in een lastige situatie zitten, vakantie kunnen houden."

Ligt het beursassortiment ongesorteerd in dozen, de vaste boekenafdeling van het kringloopcentrum oogt als een bibliotheek. ,,Daarin staan alle banden op thema om het onze bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken. Het is altijd de moeite waard om eens te komen kijken. Met elke besteding zijn andere mensen geholpen", zegt Spooren.

FOTO BOVEN: Wie goed zoekt in de dozen, vindt allicht iets van zijn gading. Tussen de boeken bevinden zich allerlei pareltjes. (Foto: Jan Hermens).


Tim Vreugdenhil druk met geluk in Boxtelse kerk

Dominee Tim Vreugdenhil is een aantal jaren geleden in een lege kerk in de binnenstad van Amsterdam begonnen met een programma dat hij stand-up theology noemt.

Hij kiest een actueel thema en gaat in samenspraak met zijn publiek op zoek naar spirituele verdieping. Donderdag 14 februari komt hij naar Boxtel.

Zijn huidige programma heet De Druk van Geluk en dat presenteert Vreugdenhil vanaf 20.00 uur in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Hij gaat daar in op de maakbaarheid van geluk en de vraag of de Bijbelse traditie zoiets als geluk kent. De entree is gratis. Aanmelden is wenselijk via e-mail: alicebremmer@hetnet.nl of telefoonnummer 06-43 28 94 81.


Senioren

Programma ouderenbond KBO Boxtel.

DINSDAG 29 JANUARI

13.30 biljarten in De Walnoot.
13.30 hobbymiddag in Kinderboerderij.
14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 31 JANUARI

09.30 bezoek Tweede Kamer; vertrek bij De Rots.
13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in Orion.