PUZZELAARS MORGENAVOND IN ACTIE

Kwart van Gemonde speelt mee in dorpsquiz

Fanatiekelingen kunnen morgen, vrijdag 18 januari, hun hart ophalen tijdens de derde editie van de dorpsquiz in Gemonde. Naar schatting zal een kwart van de bevolking zich puzzelend en denkend door het dorp gaan bewegen.

Dit jaar hebben zich zo'n dertig teams zich ingeschreven voor het vragenspel; dit zijn er iets minder dan de vorige edities. Mede-organisator Hans van der Schoot vermoedt dat dit komt doordat meerdere teams zich verenigd hebben. Het deelnemersaantal is dus ongeveer gelijk gebleven, met een geschatte hoeveelheid 450 tot zeshonderd mensen. Gemonde heeft 2.200 inwoners; dat betekent dat ongeveer een kwart van alle bewoners meedoet.

BUITENOPDRACHTEN

Vanuit één 'hoofdkwartier', dat zich bevindt in een Gemondse woning, zullen de leden van elk team proberen zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden en de opdrachten met maximale inzet tot een goed einde proberen te brengen. De quiz kan bestaan uit 'gewone' vragen, maar ook actieve opdrachten buitenshuis behoren tot de mogelijkheden. Bij het opgaveboekje wordt zelfs een usb-stick geleverd, dus de deelnemers van de Gemondse quiz hebben een spannende avond in het vooruitzicht.

De deelnemers kunnen morgen om 18.00 uur het vragen- en opdrachtenboekje ophalen in gilde-accommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in sportpark De Laat. Dat moet uiterlijk 23.00 uur weer op dezelfde locatie ingeleverd worden. Met zoveel mogelijk goede antwoorden uiteraard. De winnaar wordt een week later, zaterdag 26 januari bekendgemaakt tijdens een feestavond in zaal Kloosterzicht. Voor het winnende team is er een geldbedrag beschikbaar dat het mag schenken aan een lokaal goed doel naar keuze.