Afbeelding
Foto: Henk van Weert

BANKKANTOOR HEEFT LANGSTE TIJD GEHAD

Rabo: wel doorsteek, geen recht van overpad

Wil de Rabobank nu wel of niet meewerken aan het voorstel van de stichting Toekomst Stationsstraat om een doorsteek te realiseren naar het parkeerterrein aan de Pierre Janssenstraat? Die vraag rees naar aanleiding van een ingezonden brief van Steven van Groeningen. Het antwoord: Ja, mits...

JAN HERMENS

In zijn brief die vorige week in Brabants Centrum stond, schrijft Van Groeningen dat de Rabobank geen toezeggingen heeft gedaan, terwijl stichting Toekomst Stationsstraat in een schrijven aan buurtbewoners aangaf dat dit wel zo is. Dat schrijven belandde via Facebook bij Brabants Centrum en vormde de basis van een artikel in de uitgave van 3 januari.

Martijn Schoones werkt op de afdeling communicatie van Rabobank Hart van De Meierij en biedt uitsluitsel: ,,Ja, de Rabobank heeft stichting Toekomst Stationsstraat zwart op wit toestemming gegeven voor de doorsteek. Maar met de kanttekening dat er een doorgang van maximaal een meter breed mag komen. Daarnaast krijgt de stichting geen recht van overpad, dus wanneer wij ooit het pand in Boxtel verlaten en verkopen aan een nieuwe eigenaar, dan houdt de stichting niet automatisch het recht om de doorloop te blijven gebruiken."

In zijn brief gaf Van Groeningen ook aan dat Rabobank andere plannen heeft met haar kantoorgebouw aan de Stationsstraat.

INVULLING

Schoones meldt dat het huidige Rabopand in Boxtel te groot is voor het aantal mensen dat er nog werkt en dat de bank inderdaad zoekt naar een andere invulling. ,,Daar zijn we al even mee bezig en die oplossing is tot dusverre niet gevonden. We willen namelijk kleinere kantoorruimte en een daarvan gescheiden pinautomaat, een zogeheten Geldmaat. Drie grote banken in Nederland, waaronder de Rabobank, vervangen hun eigen pinautomaten geleidelijk door geldautomaten van Geldmaat. Als wij een geldautomaat weten te realiseren en geschikte kantoorruimte vinden, dan kunnen de ontwikkelingen snel gaan. Zo ver zijn we echter nog niet, dat kan best nog een hele poos duren."

FOTO LINKSONDER: Het parkeerterrein aan de Pierre Janssenstraat ligt schuin achter het Rabopand. Een doorsteek over de parkeerplaats van de Rabobank maakt het mogelijk om snel van de Pierre Janssenstraat naar de Stationsstraat te lopen. De Stationsstraat vormt een aanlooproute richting het centrum van Boxtel. (Foto: Henk van Weert).