Tekort WSD roept vragen op bij Combinatie95

De Boxtelse coalitiepartij Combinatie95 is geschrokken van de berichten in onder meer deze krant over het structurele tekort van 1,3 miljoen euro vanaf 2020 bij de sociale werkvoorziening van WSD. ,,Na eerder geconfronteerd te worden met enorme tekorten bij de jeugdbudgetten worden we nu weer met mogelijke nieuwe forse tekorten in het sociale domein geconfronteerd", schrijft de fractie aan het college van B en W.

De gevolgen voor het WSD-tekort zal ook voor Boxtel flink in de papieren lopen. Het werkbedrijf voor mensen met een beperking vraag het gemeentebestuur om vanaf 2020 rekening te houden met een structurele bijdrage van 310.000 euro, ongeveer 1.000 euro per arbeidsplaats.

Combinatie95 vraagt zich onder meer af waarom Boxtel opnieuw moet bijspringen. Immers, de buffer die de WSD heeft, is opgebouwd dankzij de bijdragen van deelnemende gemeenten. Ook wijst de fractie het college erop naar de provincie te stappen. Zodat die kan aandringen bij de WSD om het tekort uit haar eigen buffer te betalen. ,,Dat geeft tijd om tot nieuwe verdienmodellen te komen zonder dat er geld bij moet vanuit de gemeenschap."


D66 en Balans: stembussen op scholen plaatsen

De fracties van D66 en Balans willen Boxtelse jongeren meer bij de politiek betrekken. Bijvoorbeeld door tijdens verkiezingen stembureaus op mbo-scholen in te richten en gastlessen over politiek te laten geven.

Wethouder Marusjka Lestrade: ,,Een goed plan. Voor de komende verkiezingen is het te kort dag, maar daarna wil ik hierover wel in overleg met de scholen."


Voorronde Boxrock

De organisatoren van lokaal muziekfestival Boxrock houden een bandwedstrijd. De artiesten die tijdens de eerste voorronde op zondag 20 januari vanaf 15.00 uur in café Den Boer aan de Corpus in Boxtel spelen, zijn bekend. De bands zijn Highway Orange, Kong Foo en Silver Stallion. De avond wordt afgesloten door Nail Biters.

Spreekuur Balans

Politieke partij Balans houdt morgen, vrijdag 18 januari een bijeenkomst in café D'n Durpsherberg aan de Dorpsstraat 6 in Liempde. De fractie houdt iedere maand een spreekuur op locatie om meningen te peilen van inwoners over hun woonomgeving. De activiteit vindt plaats tussen 16.30 en 18.00 uur, inloop is gratis.

Foute party Q-Music

Foute hits die stiekem best leuk zijn. Q-Music The Party Fout! staat er bol van. Op initiatief van Stichting Openbaar Jeugdcarnaval Boxtel komt dit festijn naar sportcomplex De Braken, De Braken 1. De foute party vindt zaterdag 9 februari vanaf 19.00 uur plaats en is al uitverkocht. Verkleed gaan is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.