Afbeelding
Foto:

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN IN HARTJE BOXTEL

Knelpunten leiden tot politieke vragen

PÅL JANSEN

Met de herinrichting van de Boxtelse Markt werden ook de rijrichtingen omgegooid. Inmiddels hebben veel mensen een maand na de heropening kennisgemaakt met de nieuwe verkeerssituaties, wat her en der tot gemor leidt. Nadat eerder D66 al vragen stelde, deed oppositiepartij Balans dat deze week ook: dinsdag tijdens de raadsvergadering.

De gemeente Boxtel is momenteel bezig (tijdelijke) maatregelen door te voeren. Het fiets- en wandelgedeelte op het dorpsplein bijvoorbeeld is nu afgesloten (zie foto). Afgelopen maand reden op deze plek nog regelmatig automobilisten. Aan de andere kant van de Markt is een betonnen blok geplaatst naast het nieuwe podium.

De afgelopen weken ontstond er in de Clarissenstraat verwarring over verkeersborden. De fractie van Balans wilde onder meer weten of die nog worden aangepast. Ook vindt Balans de bereikbaarheid van de Sint-Petrusbasiliek verslechterd. Wethouder Eric van den Broek bestreed dat beeld. De route loopt nu alleen via de Mgr. Bekkersstraat en Duinendaal.

Een compleet overzicht van de nieuwe verkeerssituaties op pagina 7: Je weg vinden in Boxtel: 't is even zoeken.