Handboogschutters van L'Union Liempde in actie tijdens een competitiewedstrijd in de overdekte schietbaan Ons Doel aan de Heidezoom. (Foto: Albert Stolwijk, 2016).
Handboogschutters van L'Union Liempde in actie tijdens een competitiewedstrijd in de overdekte schietbaan Ons Doel aan de Heidezoom. (Foto: Albert Stolwijk, 2016). Foto: Albert Stolwijk

COMPOUNDSCHUTTERS LATEN MEDEKOPLOPER ACHTER ZICH

L'Union Liempde beslist met laatste pijl

HANDBOOGSCHIETEN

In de 25 meter-competitie heeft het tweede compoundteam van handboogschutterij L'Union Liempde goede zaken gedaan. In een rechtstreeks treffen met medekoploper EMM uit Waalwijk trokken de Liempdse schutters aan het langste eind. De allerlaatste pijl was beslissend in het duel.

L'Union bezet nu de koppositie in het tussenklassement. Ook L'Union 1 behaalde dit keer winstpunten. Het walste met 0-10 over Nimrod uit Hintham heen.

Alle teamleden van L'Union 2 startten zwak in de eerste set tegen EMM. Deze ging dan ook met 0-2 verloren. In de tweede set was Eef Quinten nog niet op dreef, maar Maikel van de Kerkhof, Bert van der Wiel en Johan Holsken wel. Hierdoor slaagden de Liempdenaren erin de tweede set te winnen.

EMM was echter duidelijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Het sleepte de derde set in de wacht en duelwinst leek voor de Waalwijkse schutters in het verschiet te liggen. L'Union moest in de vierde set alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet verloren te laten gaan. Het kwartet won de vierde set, mede door een nu goed schietende Quinten en een slechte pijl van de laatste man van EMM.

FELLE STRIJD

Een felle strijd ontspon zich. Met een 'volle bak', vier keer tien, in de voorlaatste schietbeurt leek EMM het pleit beslecht te hebben. Niets was minder waar. Tot het uiterst getergd zetten de Liempdse schutters in de laatste schietbeurt bijna een maximale score neer, waar de laatste man van de Waalwijkers een steekje liet vallen. Hij kwam tot acht punten. Holsken, de vierde schutter van L'Union, moest toen nog schieten. Hij wist uiterst geconcentreerd en koelbloedig het karwei af te maken door een tien op het scorebord te zetten. Daarmee was hij de 'man of the match.' Met twee punten verschil sloeg de balans in de vijfde set door in het voordeel van L'Union dat daarmee de koppositie op de ranglijst in wist te nemen. De individuele scores: Maikel van de Kerkhof 233 punten, Bert van der Wiel 232, Eef Quinten en Johan Holsken 227.

COMPOUND

Het eerste compoundteam van L'Union Liempde kwam in de derde competitieronde uit tegen Nimrod uit Hintham. De schutters uit 's- Hertogenbosch wisten dit keer wel een volledig team op de been te brengen maar hun vierde man leverde de Bosschenaren geen voordeel op. L'Union kon zich frank en vrij naar de winst schieten, met de maximale score. Het Liempdse team behaalde zijn eerste competitiepunten. De individuele scores: Peter de Kroon 229 punten, Erik van der Velden 228, Marieke Termeer 220 en Karin van der Velden 210.

Reservecompoundschutter Lambrecht van der Mijden zette een nette score neer, hij bleef met 221 punten net onder zijn persoonlijk record. In de recurveklasse kwam Crist Vogels individueel tot 223 punten. Frans Vingerhoets wist met een goede laatste serie tot 196 punten te komen, Leo de Klerk liet er 163 noteren.

In de strijd om de beker van de Nederlandse Handboog Bond heeft het compoundteam van L'Union Liempde in Schaijk zijn Waterloo gevonden. De Liempdenaren verloren in de halve finale. Het team met drie invallers kwam in zes duels tot twee wedstrijdpunten, eindigde daarmee als derde en tuimelde uit het bekertoernooi.

Bert van der Wiel nam vorige week deel aan de vierde wedstrijd in het Lowlands indoorcircuit in Ysselsteyn. De compoundschutter van L'Union Liempde startte in de eerste plaatsingsronde goed maar liet in de vierde en zesde serie een steek vallen waardoor hij op 276 punten strandde. De tweede plaatsingsronde zette hij opnieuw goede scores neer. Van der Wiel maakte nu geen fouten. Met een goede score van 281 punten en een totaal van 457 werd hij dertiende en wist daarmee de finalerondes niet te halen.

FOTO BOVEN: Handboogschutters van L'Union Liempde in actie tijdens een competitiewedstrijd in de overdekte schietbaan Ons Doel aan de Heidezoom. (Foto: Albert Stolwijk, 2016).

Zaalvoetbal

Programma zaterdag 19 januari

Brabant Sports 2000 - Ron Verhagen        17.00

Le Temps Perdu – Café Vollop        17.45

Hart van Boxtel – Big Street 68        18.30

El Techno – 't Geveltje        19.15

Team v.d. Wielen – Juf Juf United        20.00

Tahadi – Kwalitaria Strik        20.45

Programma maandag 21 januari

v.d. Heijden – Verbeij/Hanekroot        20.00

Celdex – Wijnpakkettenonline        20.45