In het wintertoernooi voor JO17-teams is ODC'er Max van Geene (midden) aan de bal. Links zijn clubgenoot Jitze van Esch. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

KOPLOPER TE STERK VOOR HANDBALSTERS

Vrouwen HCB '92 lijden stevig verlies in Heeze

De handbalvrouwen van HCB '92 speelden zondagochtend een wedstrijd tegen koploper Lido in Heeze. De sportsters uit Boxtel kregen een flinke nederlaag te verduren: 25-7.

De uitploeg werd verrast door een paar snelle aanvallen van Lido, waardoor het na een aantal minuten al 4-0 was. Na wakker geschud te zijn, wisten de handbalsters zich te herpakken in de verdediging en kon Hèlen Berkelmans een doelpunt maken vanuit een uitbraak. Met haar snelle spel kreeg Lido ruimte in de hoeken waarmee ze de voorsprong kon uitbreiden. Gitte Vanhout wist vanuit de rechterhoek te scoren en Ellen Persoons liep zich goed vrij op de cirkel met een mooi doelpunt als resultaat. Hiermee was de stand in rust 12-3.

Tijdens de tweede helft liep Lido verder uit op HCB '92. Omdat de Boxtelse vrouwen niet goed uitstapten, kreeg de thuisclub veel ruimte om van afstand te scoren. Ook wist die goed gebruik te maken van haar linkshandige speelster, waardoor de gasten werden verrast en te laat reageerden. De twee penalty's die de vrouwen uit Heeze echter meekregen, werden goed gestopt door keepster Mary Swinkels. Voor HCB '92 wist Susan van de Berg met een stuiterbal het doel te vinden vanuit de hoek. Ook Annemarie Sens kon nog een aantal keer scoren, waarvan één penalty die HCB '92 kreeg na een overtreding op Manon Foolen.

Spannend ODC jeugdtoernooi

In het Boxtelse sportpark Wagenaars was voetbalclub ODC zaterdag gastheer tijdens de derde editie van het Jeugdwintertoernooi voor elftallen van jongens onder zeventien jaar.

Beide JO17-teams van de tricolores streden in twee poules tegen onder andere dorpsgenoot RKSV Boxtel. Andere deelnemers aan dit toernooi waren: RKSV Nuenen, Best Voorruit, Zwaluw VFC, Reusel Sport, Wilhelmina Boys en RKVV Erp. Na de poulefases te hebben doorlopen bleven Zwaluw VFC, Reusel Sport, Wilhelmina Boys en Nuenen over. Deze speelden twee spannende kruisfinales, waarbij de eindstrijd uiteindelijk werd gespeeld tussen de spelers uit Nuenen en Reusel Sport. Deze werd ruim gewonnen door RKSV Nuenen met 4-0.