TWEEDAAGS TOERNOOI IN VIER POULES

Tafeltennissers BRTC in individuele meerkamp

De tafeltennissers van de BRTC zijn maandag van start gegaan met de individuele meerkamp. Zij spelen dit tweedaagse toernooi in vier poules.

In poule A won Ronald van Dael zijn eerste drie partijen en nam daardoor meteen de leiding. Wel moest hij tegen teamgenoot Hans van Haaren een 2-0 achterstand goedmaken. Maar hij won uiteindelijk met 3-2. Van Haaren won zijn twee andere partijen wel. Ook Ad en Hans van Weert boekten twee zeges, waardoor zij nog kans maken op de winst. Peter de Rooij en Ad Brekelmans wonnen allebei eenmaal. Uschi Meeuwis wist geen wedstrijd winnend af te sluiten.

VERRASSING

In poule B besliste Cees Hems de partij tegen Gerrie Hoenselaars in zijn voordeel. Daarmee was de eerste verrassing een feit. Hems bleef ook in zijn twee andere wedstrijden ongeslagen en nam daarmee de leiding in de poule. Erik van der Schoot won ook alles, maar speelde slechts twee partijen. Hoenselaars en Wim van Aarle scoorden ieder ook tweemaal maar moesten wel elk een punt inleveren. Henk IJsseldijk sleepte een punt in de wacht. Geerta Pluut en Mari Smits kwamen niet tot scoren.
Jordy van de Laak nam in poule C resoluut de leiding. Hij won van de in de competitie sterk spelende Erwin Holowacki en Peter van Berkel en stelde daarmee nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de eindzege. Van Berkel wist nog wel drie partijen op zijn naam te schrijven en Holowacki scoorde nog tweemaal. Joop van Eijk zorgde in deze poule voor de verrassing door ook tweemaal te winnen en doet daardoor nog volop mee in de strijd om de eindzege. Frans van Dun won een partij en Lothar Groth en Stephan Pennings sloten de eerste speelronde zonder punten af.

DRIEKAMP

In poule D werd een volledige zeskamp gespeeld. Hierin won Stef Schellekens al zijn partijen.
Henk van de Laak en Dinie van den Nieuwenhuizen wonnen ieder drie keer en gaan samen met Schellekens in een driekamp uitmaken wie met de eer gaat strijken.
Ad de Man stelde enigszins teleur door slechts eenmaal tot winst te komen en gaat samen met Arnold van der Heijde, die twee partijen won, en Lindie van der Steen die ook tot een winstpartij kwam, in een driekamp uitmaken wie plaats vier tot en met zes gaan innemen.


Tafeltennisjeugd Taverbo-Sabo presteert goed

Twee jeugdige tafeltennissers van de Boxtelse club Taverbo-Sabo presteerden goed tijdens de Topmeerkampen in Oss. Lars Strik en Luuk Essens waren uitgenodigd vanwege hun goede prestaties van het najaar.

Tijdens het kwalificatietoernooi konden de spelers zich afgelopen zaterdag plaatsen voor het Nederlands kampioenschap in Zwolle op zaterdag 2 maart. Het niveau van de wedstrijden lag erg hoog.

Strik kwam uit in de hoofdklasse en liet zien dat hij niet voor niets was uitgenodigd voor deze regionale finale: hij werd tweede. Hiermee plaatste hij zich voor de landelijke finale. Uitkomend in de eerste klasse junioren eindigde Essens als vierde.