Rugbyers Ducks ten onder in duel met Roermond

Het gecombineerde rugbyteam van Ducks Boxtel en Oysters Oisterwijk heeft een valse start gemaakt bij de eerste wedstrijd in de poule voor het kampioenschap. In Roermond verloor de ploeg zondag van het thuisspelende Bokkenrijders: 19-7.

De wedstrijd was lang in evenwicht en de zware omstandigheden met wind en regen maakten goed spel moeilijk. De gelijkwaardige strijd gaf bij rust een 12-7 voorsprong voor de Limburgers. Hierna golfde het spel op en neer. Diverse technische fouten zorgden voor veel spelhervattingen door middel van de scrum. Dit sloopte de laatste krachten van de teams, en toen Bokkenrijders nog een try wist te scoren en de stand op 19-7 bracht was de wedstrijd beslist. Zondag 20 januari kan Ducks/Oysters zich herpakken. In Oisterwijk trappen de rugbyers om 11.30 uur af tegen de huidige koploper: Obelix, het studententeam uit Nijmegen.

Uitslagen zaterdag 12 januari

Cubs: Driebergen - Ducks/RCE        60-20

Jun: Tilburg - Ducks/RCE        27-0

Colts: Tovaal/REL - Ducks/RCE        60-19

Uitslag zondag 13 januari

Sen: Roermond - Ducks/Oysters        19-7

Programma zaterdag 19 januari

Cubs: Ducks/RCE - VetsBurg        (Ehv) 11.00

Jun: Ducks/RCE - Almere        (Ehv) 12.00

Colts: Ducks/RCE – Oemoemenoe        (Ehv) 13.00

Programma zondag 20 januari

Sen: Ducks/O. - N'megen        (O'wijk) 11.30



Comsche Hoeve koerst af op de competitiewinst

De libre-kampioen van de caféteams is nog niet bekend, maar het kan haast niet anders of het wordt De Comsche Hoeve 1, dat momenteel in een bloedvorm verkeert. Met nog drie ronden te spelen is de koploper van de Boxtelse Biljart Bond al bijna niet meer in te halen. Maar in de strijd om de tweede tot en met de vijfde plaats 'is nog van alles mogelijk', om met Philip Freriks te spreken.

Op maandag speelden in 't Geveltje middenmoters De Amateur 1 en Uit de Kom tegen elkaar. Of het er nu aan lag dat John Aarts na twee jaren kasteleinschap zijn eerste fles jenever aan het publiek presenteerde, is niet zeker, maar wel staat vast dat er maar mager gescoord werd. Intussen wist Arno Raaijmaakers wel zijn eerste driebandenwedstrijd met een fraai gemiddelde te winnen. Het verschil in de prestaties van beide ploegen was ten slotte minimaal: 36-37.

Het Groene Laken 2 zou dinsdag in De Postiljon zeker van 't Krijtje gewonnen hebben als het bezoekende team met vier in plaats van drie personen de strijd was aangegaan. Kees Karssemakers, Wilma van Schijndel en Gijs van Houtum konden nu gedrieën met hun zeges van de eindstand niet meer maken dan 34-34.

De koploper speelde op donderdag in De Kroeg tegen Het Groene Laken 1 en schitterde met drie prachtige twaalfpuntsoverwinningen van Gerard Hurkmans, Perry van Weert en René van Tongeren. Voor de gastgevers won slechts Toon van Houtum met 24-15 overtuigend van Michel de Gelder. Met de eindstand van 30-40 nestelde De Comsche Hoeve 1 zich nog wat behaaglijker aan de top.

Aan het einde van de week behaalde De Comsche Hoeve 2 het hoogste puntentotaal van de elfde ronde. Gerbrand Elissen zorgde in zijn driebandenpartij in 23 beurten voor twaalf punten en ook Lothar Griebe en Jos Leijten waren goed voor dat aantal punten. Namens het bezoekende De Amateur 2 wist slechts Harrie Appeldoorn te winnen, in dit geval van Pascal Leijten. Door de overwinning met 42-34 schoof De Comsche Hoeve 2 op naar de tweede plaats in de ranglijst.

Top drie na elf ronden: Comsche Hoeve 1 447 punten; Comsche Hoeve 2 415; Groene Laken 1 407.

Bridge

Bridgeclub Rembrandt

Uitslagen dinsdag 15 januari

A-LIJN

Henk Maas/Piet Raaijmakers        64.17
Jeanne v.d. Biggelaar/Henk Goes        55.83
Anthonie Moerdijk/Toon v. Uden        55.00

B-LIJN

Jan Balk/Ad Tuerlings        59.73
Els Kemna/Douwe Landman        56.94
Paul & Marie JoséRonde        55.56