Tijdens de eerste editie van Glüwh! in 2017 was het winterse feestje al zeer geslaagd. De derde en laatste aflevering bij eetcafé De Oude Ketting vindt zaterdag 19 januari plaats. (Foto: Albert Stolwijk, 2017).
Tijdens de eerste editie van Glüwh! in 2017 was het winterse feestje al zeer geslaagd. De derde en laatste aflevering bij eetcafé De Oude Ketting vindt zaterdag 19 januari plaats. (Foto: Albert Stolwijk, 2017). Foto: Albert Stolwijk

LIONS CLUB BOXTEL BELLES AMIES ORGANISEERT GLOEI!

Glühwein en vuurkorven tussen trucks

De laatste editie van het winterse feestje Glüwh! krijgt een Hollands tintje; Gloei! is nu de naam. Tijdens het evenement voor het goede doel van Lions Club Boxtel Belles Amies wordt zaterdag 19 januari alleen maar muziek gedraaid van Nederlandse artiesten. Maar het decor van vuurkorven en open vrachtwagens bij eetcafé De Oude Ketting blijft.

,,Als je zoekt naar een feestje waar je op hoge hakken en in een jurkje naartoe kunt, dat is dit niet", vertelt Astrid van Hest van Belles Amies. Iedereen is warm aangekleed en draagt mutsen, sjaals en handschoenen. Er wordt glühwein geschonken, er zijn vuurkorven en het decor zijn vier open vrachtwagens. ,,Lekker buiten; gewoon lekker Nederlands", aldus Van Hest.

Lions Club Boxtel Belles Amies telt 27 vrouwen die allerlei evenementen organiseren voor het goede doel, waaronder De Proeftuin. ,,Dat doen wel al tien jaar. Daarom wordt Gloei! volgend jaar iets nieuws, iets fris."

Het feest duurt van 19.00 uur tot middernacht aan de Bosscheweg 74 in Boxtel. Dj Ed draait Nederlandse plaatjes en om 21.00 worden de gasten nog verrast door een Hollands spektakel. De toegangsprijs is 12,50 euro, dat gaat naar de goede doelen Taalmaatjes, De Bakbrommer en De Voedseltuin. De kaarten zijn te koop bij Filipe Mode (Markt), Inlijsterij De Expositie (Breukelsestraat), eetcafé De Oude Ketting of online te bestellen via inekesits55@gmail.com. Ook aan de deur worden kaarten verkocht. Op de avond zelf kan er niet gepind worden.