Regenboog

Bij de protestantse kerk wappert deze week een regenboogvlag. Net als in het regenboogpad verwijzen de vele kleuren naar acceptatie van alle seksuele minderheden, lesbisch, homo, biseksueel en transgender. Door de zo genaamde Nashville-verklaring en de reacties daarop in de media kan de indruk ontstaan, dat veel protestantse kerken hen discrimineren. Het is alsof we terug gaan in de tijd. In Boxtel zijn LHBT'ers al sinds mensenheugenis welkom in de protestantse kerk en kunnen zij ook een zegen ontvangen over hun relatie of burgerlijk huwelijk. Zij kunnen meewerken als vrijwilliger of ambtsdrager en - als zij predikant zijn - een kerkdienst leiden. Dat is voor ons vanzelfsprekend en het is voor mij daarom heel onwennig om te schrijven over deze 'minderheden' als over een aparte groep. Als Protestantse Gemeente Boxtel staan we al enige tijd vermeld op een website met de naam Wijdekerk, een naam die uitdrukt dat je samen kerk bent, ongeacht je seksuele geaardheid. Steeds opnieuw moeten we dat waarmaken, als jonge of oude mensen met hun lijf en hun liefde een kerkplek zoeken. De liefdeloze verklaring uit Nashville is hopelijk een storm die voorbijraast, waarna onder een heldere hemel blijkt dat de acceptatie is gegroeid.

        CORRIE TERLOUW

        predikant Protestantse Gemeente Boxtel


SP: hekwerk rond Moorwijk ziet er niet uit

De Boxtelse SP-fractie heeft klachten ontvangen van bewoners van de wijk Selissenwal over de afrastering van park Moorwijk langs de Parkweg.

Het hekwerk verkeert in slechte staat, aldus fractievoorzitter Dave van de Ven. ,,Op meerdere plekken is de omheining vernield of verdwenen en dit is al geruime tijd het geval. Dit is veel mensen, waaronder de SP-fractie, een doorn in het oog. Dit verwacht je niet in een bosrijke omgeving met parken en villa's. Het maakt allemaal een uitermate rommelige indruk: vernielde hekken, tussenstukken met andere afmeting en gaten in de afrastering. Het is in ieder geval slechte reclame voor het imago van Boxtel."
De SP-fractie vraagt het college van B en W de eigenaar en beheerder van de afrastering aan te spreken en te verzoeken het hek weer in goede staat te brengen.

Politie

Boxtelse tieners aangehouden voor woningoverval

De politie heeft dinsdagochtend in alle vroegte een jongen (16) en een meisje (15) uit Boxtel aangehouden. De recherche verdenkt het tweetal van de woningoverval op nieuwjaarsdag aan het Ursulinenpad in hun woonplaats.

De 37-jarige bewoner werd door twee personen overvallen en opgesloten in zijn badkamer. Politieonderzoek leidde naar de twee Boxtelse tieners.

De recherche onderzoekt nu hun rol en de precieze achtergronden van de overval. Het tweetal zit in hechtenis en wordt verhoord.

Boxtel

Zingen bij D'n Boer

In café d'n Boer aan de Corpus 2 staat vanavond, donderdag 17 januari, de maandelijkse karaokeavond op het programma. Vanaf 21.00 uur kunnen mensen meezingen met bekende hits.

Open dartstoernooi

De accommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Molenwijkseweg is zondag 27 januari de plek waar het open Boxtels dartstoernooi wordt gehouden. Deelnemers strijden om een hoofdprijs van vierhonderd euro. Het toernooi begint om 12.00 uur, inschrijven kan tot 11.30 uur. Jongeren tot zestien jaar starten al om 10.00 uur en kunnen eveneens tot een halfuur voor aanvang inschrijven. Meer informatie: www.lunion-boxtel.nl.