Afbeelding
Foto:

STEMMEN KAN TOT EN MET 16 JANUARI

Met je Hart maakt kans op Appeltje van Oranje

Het Oranjefonds heeft stichting Met je hart uit Boxtel genomineerd voor de prijs Appeltje van Oranje. Dit is een landelijke prijs, waaraan een geldbedrag van 15.000 euro gekoppeld is.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!'. Dat betekent dat genomineerden allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. In totaal zijn er in heel Nederland nog veertig projecten in de race om de prijs. Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Een jury kiest de drie winnaars. Stemmen kan tot en met 16 januari via stem.oranjefonds.nl.

MÁXIMA

Koningin Máxima reikt de prijzen in mei uit op paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Met dit bedrag kan stichting Met je hart omgerekend zo'n zeshonderd ontmoetingen realiseren voor eenzame en kwetsbare ouderen. Activiteiten die van grote waarde zijn voor de senioren.

VERBINDINGEN

Met je hart is een initiatief van Babs van Geel, oud-inwoner van Boxtel, en uitgerold over diverse steden in Nederland. De stichting werkt samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners. Dit om eenzame ouderen te bereiken.

De vrijwilligers zorgen voor structurele ontmoetingsmomenten en nemen drempels voor sociale contacten weg. Daarmee speelt stichting Met je hart een grote rol in de bestrijding van eenzaamheid en verrijkt ze de levens van 'vergeten' ouderen. Ze brengt verbindingen tot stand tussen mensen.

FOTO BOVEN: Stichting Met je hart startte in 2017 de vijfde editie van restaurantcampagne Eet met je hart op feestelijke wijze. Misschien is er in mei opnieuw reden voor een feestje. (Foto: Peter de Koning, 2017).

FOTO ONDER: In 2003 ontving het zogeheten contactouderproject in de Boxtelse wijk Selissenwal een Appeltje van Oranje uit handen van - toen nog - prinses Máxima. Die bezocht een jaar later het integratieproject in Boxtel. (Archieffoto Brabants Centrum, 2003).

Boxtel

Smartlappenavond

Het Dükerskoor houdt maandag 28 januari vanaf 20.00 uur een meezingavond. Bezoekers zijn welkom in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 om diverse smartlappen en zeemansliedjes aan te heffen. Het koor deelt daarvoor tekstbundels rond. De zaal is vanaf 19.00 uur open en de toegang is gratis.


BIJNA-BRUGKLASSERS OP ONTDEKKING

Elde College houdt open huis voor schoolverlaters

Leerlingen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs en hun ouders of verzorgers kunnen deze maand een kijkje nemen in een van de locaties van het Elde College, de middelbare school met vestigingen in Schijndel en Sint-Michielsgestel.

De Elde-vestiging aan de Kapelbergstraat 6 in Sint-Michielsgestel opent zondag 20 januari de deuren van 12.30 tot 16.00 uur. Vrijdag 25 januari kunnen bezoekers een bezoek brengen aan de afdeling vmbo (alle richtingen) en aan praktijkonderwijs in Schijndel; de school aan het Kloosterpark is geopend van 18.00 tot 21.00 uur. Zondag 27 januari zijn bezoekers van 12.30 tot 16.00 uur welkom bij het (tweetalig) vwo, havo en havo/vmbo-t in het schoolgebouw aan de Putsteeg 4 in Schijndel.

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo op het Elde College in Schijndel starten in de sportklassen. Leerlingen hebben twee uur in de week extra bewegingsonderwijs en er staan acht sportieve activiteiten op het programma zoals waterski, survival en klimmen. Uiteraard is tijdens het open huis ruim aandacht voor sportklassen, zijn er diverse demo's en kunnen bezoekers zelf mee sporten.


Swanee Bridge Jazzband

Oude stijl jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman. Dat kunnen bezoekers verwachten tijdens het optreden dat de Swanee Bridge Jazzband zondag 20 januari van 14.00 tot 17.00 uur verzorgt in grand café Rembrandt (Rechterstraat 56). De entree van het optreden is gratis.


SPEURTOCHT NAAR ODYSSEUS

Open dag gymnasium Beekvliet

Gymnasium Beekvliet aan de Beekvlietstraat 4 in Sint-Michielsgestel houdt zondag 20 januari van 13.00 tot 16.00 uur open huis voor basisschoolleerlingen uit groepen 7 en 8. De open dag staat in het teken van Odysseus.

De Griekse legende stond bekend om zijn intelligentie en werd beroemd door zijn list met het houten paard. Mede door een aantal goden duurde het jaren voor hij na de Trojaanse Oorlog weer thuis aankwam.

MYTHE

De school grijpt deze mythe aan om een speurtocht over Odysseus te organiseren en onderweg de bezoekers een inkijkje te geven bij de verschillende vakken die scholieren volgen. Meer informatie via de website www.gymnasiumbeekvliet.nl.

Afbeelding