Afbeelding
Foto:

PROLOOG FILMFESTIVAL IN MUZIEKHUIS

Jarige filmclub vertoont Sunset Boulevard

FilmPodiumScopia vertoont maandag 21 januari in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche de klassieker 'Sunset Boulevard'. Deze beroemde Amerikaanse film uit 1950 vormt de proloog op het festival 'Film over Film' waarmee de plaatselijke cinemaclub haar tienjarig bestaan herdenkt. Het festival vindt plaats op 15, 16 en 17 februari en heeft als subthema Vergane Glorie.

Sunset Boulevard (foto rechts) verhaalt over de gedoemde scenarioschrijver Joe Gillis die bij toeval terechtkomt in de enorme villa van Norma Desmond, ooit een gevierde ster van de zwijgende film. Maar met de komst van de geluidsfilm verdween ze van het Hollywoodtoneel. Norma denkt haar comeback te maken en als zij hoort dat Joe schrijver is, wil ze dat hij haar daarmee helpt. Hij ziet in dat het nutteloos is, maar speelt het spelletje met haar mee. Hij mag inwonen bij Norma en wordt al snel haar gigolo. Wanneer Joe wat krijgt met een meisje van zijn eigen leeftijd, loopt de spanning op...

Voor aanvang van de vertoning van Sunset Boulevard leidt Wim van Liempt de film om 20.15 uur in. Entreekaartjes zijn online te bestellen en zijn voor 8,50 euro per stuk ook vooraf te koop: in Boxtel bij cadeauwinkel Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat). Ook op de avond voor aanvang van de voorstelling zijn kaartjes in het Muziekhuis te koop. Pinnen is dan niet mogelijk.

QUIZ

Festival Film over Film start vrijdag 15 februari om 20.15 uur in Muziekhuis Boxtel met de vertoning van Hitchcock (2012, USA/UK, S. Gervasi). De film verhaalt over de periode waarin regisseur Alfred Hitchcock - niet zonder slag of stoot - Psycho maakte, misschien wel zijn bekendste werk. De kern van 'Hitchcock' draait om de relatie met zijn vrouw Alma en met name zijn obsessie met actrices. Na afloop van de filmvertoning is er op 15 februari in het Muziekhuis een quiz met vragen over deze rolprent én over de regisseur. Wie aan de quiz deelneemt, doet er goed aan deze avond de film te zien. Voor slechts een kwart van alle vragen is wat parate kennis wellicht een voordeel.

Deelname aan de quiz geschiedt in groepen van twee of drie quizzers en in volgorde van aanmelding; vol is vol. Tot uiterlijk zondag 10 februari kunnen de contactpersonen van de teams zich inschrijven via filmpodiumscopia@gmail.com. Naast eeuwige roem zijn er diverse prijzen te winnen. Via het e-mailadres waarmee wordt aangemeld, ontvangen deelnemers nadere informatie.


Cabaretshows

Onder de noemer dubbelcabaret vinden vrijdag 18 januari om 20.15 uur twee voorstellingen plaats in Podium Boxtel: 'Vlees, vis, wal en schip' van Andries Tunru en een improvisatievoorstelling van Beperkt Houdbaar, die Tunru opvoert met Stefan Hendrikx. Kaarten kosten achttien euro en zijn verkrijgbaar in Boxtel bij Marimba (Van Beekstraat), Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) en in Liempde bij Drogist Bewust Beter (Nieuwstraat). Aan de deur kosten tickets een euro meer.

Vrouwen

MAANDAG 14 JANUARI

13.00 yoga voor beginners in De Walnoot.

DINSDAG 15 JANUARI

13.00 fietstocht, vanaf het Breukelsplein.

WOENSDAG 16 JANUARI

19.00 & 20.00 gym in de Angelaschool.

DONDERDAG 17 JANUARI

09.00 nordic walking, start vanaf het gemeentehuis (Markt).

19.30 gezondheidsavond, lezing over Energetix in De Walnoot.