Afbeelding
Foto: Pål Jansen

SNELHEIDSBORD IN CENTRUM LIEMPDE

Duimpje omhoog voor 30 km per uur of zachter

Een snelheidsmeter staat sinds deze week op de Barrierweg in Liempde ter hoogte van kinderopvang Het Kleine Grut. Dit op aanvraag van diverse buurtbewoners, die te veel overlast ervaren van hardrijders voor hun deur.

De snelheidsmeter is er geplaatst na een belofte die werd gedaan tijdens een cur-


Dinerconcert

Fanfare Concordia uit Liempde houdt zaterdag 26 januari een dinerconcert . Inloop is vanaf 18.00 uur in zaal De Serenade aan de Oude Dijk 117. Kaarten zijn te reserveren via programmacommissie@fanfareconcordialiempde.nl en kosten 25 euro per persoon of 2 euro per levensjaar tot 12 jaar. Deze kunnen op de dinsdagen 15 en 22 januari van 19.00 tot 19.45 uur in De Serenade worden afgehaald.


sus worstenbrood bakken bij bakkerij Jos van Eijndhoven die zijn winkel en woning aan de straat heeft. Daarbij waren onder meer Statenlid Marianne van der Sloot en een vertegenwoordiger van de gemeente Boxtel aanwezig. De snelheidsmeter hangt er voor een periode van tien weken. Dan wordt geëvalueerd of deze effect heeft gehad.

De wijkmakelaars van de gemeente Boxtel kunnen gebruik maken van twee van deze snelheidsmeters. Die worden in de gemeente tijdelijk neergezet op plaatsen waar buurtbewoners overlast ervaren van hardrijders. Zo stond er in het najaar een bord vlak bij de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Deze had in het begin effect, maar na een aantal weken ging de gemiddelde snelheid weer omhoog.

FOTO ONDER: De tijdelijke snelheidsmeter in Liempde is nu geplaatst op de Barrierweg naast kinderopvang Het Kleine Grut. (Foto: Pål Jansen).