Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kinderen verlichten Liempde met lampionnen

Traditiegetrouw trokken tientallen Liempdse kinderen ook dit jaar weer door het dorp, gewapend met lampionnen. De optocht Liemt-Al-Licht, georganiseerd door stichting Algemeen Belang Liempde vond zaterdag plaats. De avondwandeling wordt voorgegaan door Willemke Tell, die met de jeugd naar het pleintje bij het voormalige raadhuis loopt. Dan wordt Woutertje Kaboutertje opgeroepen. In 2001 verscheen deze figuur voor het eerst om te kijken hoe het ging met de 'laatste kinderen' van de gemeente Liempde. Op het pleintje ligt namelijk een gedenksteen met daaronder een cd-rom waarop de namen en foto's staan van kinderen geboren in 1995. Het jaar daarop viel Liempde onder Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Kinderen halen geld op voor Samenloop Esch

Wie zondag in Esch geld heeft gegeven aan de als de drie koningen verklede kinderen, heeft daarmee meteen de Samenloop voor Hoop (SLVH) gesteund. Er werd bijna driehonderd euro opgehaald.

Zo'n twintig kinderen gingen in Esch langs de deuren om geld in te zamelen voor de SLVH die 31 augustus plaats gaat vinden. Rond vier uur leverde de als koningen Caspar, Melchior en Balthasar verklede jeugd de geldbakjes weer in bij de initiatiefnemers Desiree Timmermans, Rita van Schijndel en pastoor Jacques Grubben.

Spirituele winkel opent deuren in centrum Liempde

Het Twaalfde Huis opent maandag 14 januari om 19.30 uur officieel de deuren aan de Dorpsstraat in Liempde. In het pand waar voorheen Oplage 12 was gevestigd, is een ruim assortiment aan spirituele artikelen verkrijgbaar.

Ondernemer Esther van Heerebeek had jarenlang praktijk aan huis en is gespecialiseerd in astrologie, tarotkaarten en numerologie. De eigenaresse is tevens boekenschrijfster en auteur van de wekelijks horoscopen van onder meer Veronica Magazine. Naast een hapje en drankje, krijgen bezoekers maandag het aanbod te zien: van boeken tot etherische oliƫn.

Tonpraters staan in Esch voor uitverkochte zaal

Carnavalsvereniging 't Bacchuscorps uit Esch houdt zaterdag 12 januari weer de jaarlijkse tonpraatavond in dorpshuis De Es.

De line-up tijdens deze achtste editie bestaat uit tonpraters die allemaal hun sporen in het wereldje hebben verdiend. In de ton staan Freddy van de Elzen, Wichard de Benis, Berry Knapen, Jan Schellekens, Jan Strik en Hans Eijkemans. Er is nog slechts een handjevol kaarten beschikbaar. Deze zijn te reserveren via Joop van Roosmalen via telefoonnummer 06-50 92 42 68. Er geldt een maximum van vier kaarten per bestelling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding