Afbeelding
Foto:

PARTIJ SCHUIFT EVERT VAN SUMMEREN (46) NAAR VOREN


Combinatie95 vindt nieuw raadslid

Nadat Amran Jama zich in november, vlak voor haar installatie, terugtrok als beoogd lid van de Boxtelse gemeenteraad, moest Combinatie95 op zoek naar een andere vervanger voor scheidend raadslid Katelijne van Thiel. Die is nu gevonden in Evert van Summeren (46, foto rechts). Het is de bedoeling dat hij dinsdag 15 januari wordt benoemd in de raadsvergadering.

Begin november maakte Van Thiel, die in 2014 voor het eerst aanschoof aan de Boxtelse raadstafel, haar vertrek bekend. Ze kon privé en politiek niet langer combineren. Haar functie van fractievoorzitter is overgenomen door Joep Schalkx, die na de gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar zijn entree in de raad maakte. De opengevallen zetel wordt komende week ingenomen door Van Summeren. Mits de gemeenteraad diens geloofsbrieven in goede orde bevindt.

,,Wij vertrouwen erop met hem een goede stap voor de toekomst te zetten. Uit meerdere kandidaten is gekozen voor een persoon die snel inzetbaar is vanuit een grote betrokkenheid en deskundigheid met het raadswerk. Evert is al enige tijd actief voor Combinatie95 en op dit moment een gemotiveerd steunfractielid van onze partij", stelt raadslid Ineke van Giersbergen.

Van Summeren werkte voor diverse bedrijven en in meerdere functies binnen het sociale domein. Combinatie95 noemt hem op dat gebied zeer deskundig. Hij heeft zich vooral beziggehouden met re-integratie, arbeidsparticipatie en verandermanagement. In zijn vrije tijd is hij onder meer actief als bestuurslid van Scouting Boxtel.

Van Summeren is gehuwd, vader van twee kinderen (17 en 19 jaar) en woont in de wijk Selissenwal.


OPPOSITIEPARTIJ: 'TIJD VAN WEGKIJKEN BELEID JBB VOORBIJ'

Balans praat over kwaliteit jeugdzorg

Oppositiepartij Balans organiseert op donderdag 24 januari een thema-avond over jeugdzorg. Aanleiding hiervoor zijn zowel de klachten over het functioneren van de jeugdzorg alsmede de kosten die ermee gemoeid zijn voor de gemeente Boxtel. De bijeenkomst wordt vanaf 20.00 uur gehouden in bij grandcafé Rembrandt (Rechterstraat 56).

De kwaliteit van de jeugdzorg in Brabant houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Er is een zwartboek over Jeugbescherming Brabant (JBB) opgesteld door Krijn ten Hoven en directe betrokkene Jennifer Voets deelde op aangrijpende wijze haar verhaal met de gemeenteraad in haar vergadering van 20 november.

Balans meldt dat 'de tijd van wegkijken voorbij is en dat er actie ondernomen moet worden om ernstige incidenten te voorkomen'.

INZICHT KRIJGEN

Met de thema-avond hoopt Balans beter inzicht te krijgen in de problematiek en de oplossingsmogelijkheden binnen de jeugdzorg. Ten Hove en Voets doen hier hun verhaal. Ook JBB is uitgenodigd, maar wees dit verzoek af. Wel heeft de hulporganisatie aangegeven op korte termijn een toelichting te geven op haar beleid voor de voltallige gemeenteraad.


Politie in gesprek met getuigen van overval Boxtel

Naar aanleiding van de overval op nieuwjaarsdag op een Boxtelaar die aan het Ursulinenpad woont, verspreidde de politie een getuigenoproep. Dat bericht heeft resultaat gehad.

Er hebben zich mensen met informatie gemeld. Het onderzoek loopt nog, de politie is met de getuigen in gesprek.

OPSLUITING BADKAMER

Het slachtoffer werd 's avonds tussen half tien en tien uur overmeesterd door een onbekende man, die in gezelschap was van een vrouw. De bewoner werd opgesloten in zijn badkamer. Het tweetal ging er vandoor met een onbekend geldbedrag.


Aanpak van overlast door pakketbusjes

Ik las dat de SP zich zorgen maakt over het toenemend aantal pakketbusjes. Maar ook wat de gemeente daar eventueel aan kan doen.

Ik heb een wat rigoureuze oplossing: zij die via internet pakketjes -wellicht afkomstig uit verre landen- bestellen, stoppen daar per direct mee. Wat ze denken nodig te hebben, kopen ze (op de fiets) bij de lokale winkelier. Wat een rust zal dat geven zeg. We leren weer wachten, denken misschien twee keer na alvorens we iets kopen, we besparen vast en zeker, het milieu wordt ontzien, zowel lokaal als ginds, en de verkeersveiligheid neemt weer toe. En nog mooier, de winkelier om de hoek kan ook weer een (extra) boterham eten.

Ik begrijp best dat dit een utopie is, maar het ene gedrag lokt het andere uit. Dat wil ik er maar mee zeggen. Als we ons daarvan bewust zijn en blijven, hebben we misschien kans dat we elkaar niet over de kling jagen en we extra handhavers nodig hebben om de busjes tot normaal gedrag te dwingen. Goedkoop is uiteindelijk altijd duurkoop.

P.S.: Ook wij maken ons schuldig aan dit inmiddels normale gedrag. Daar gaan we wat aan proberen te doen.

        GEERT DUIJGHUISEN

Afbeelding