Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

PEP EN GILDE UIT ESCH ONTVANGEN CHEQUE

Haaren is 'zo trots als een pauw' op alle dorpsplatformen

RENS VAN DEN ELSEN

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren worden altijd enkele vrijwilligers of organisaties in het zonnetje gezet. Dit jaar prees burgemeester Jeannette Zwijnenburg de inzet van de diverse dorpsplatformen, zoals Platform Esch Perspectief én de vele gilden, waaronder het Essche Sint-Willebrordus. ,,De gemeente is zo trots als een pauw op jullie inzet", sprak ze in haar speech.

Zwijnenburgs nieuwjaarstoespraak was al gericht op de beoogde opsplitsing van de gemeente Haaren. In de dorpen Esch, Helvoirt, Haaren en Biezenmortel zijn al initiatieven ontstaan om de overgang naar de nieuwe gemeenten Boxtel, Oisterwijk, Vught en Tilburg zo goed mogelijk te laten verlopen én om hun stem te laten gelden. Om haar waardering voor het vrijwillige werk van deze dorpsplatformen te onderstrepen schonk zij ieder initiatief een cheque van honderd euro. ,,Ga vooral zo door met het goede werk dat jullie voor jullie dorp doen", sprak ze. ,,Op naar een nieuw begin bij de nieuwe gemeenten."

Om ook het verenigingsleven in de vier dorpen onder de aandacht te brengen, kregen de zeven gilden als oudste nog actieve organisaties ook een blijk van waardering. Die werd dankbaar in ontvangst genomen. Hoofdman Jeroen van de Ven van het Sint-Willebrordusgilde uit Esch stelde de ontvangen cheque op prijs. ,,Een mooi gebaar van de gemeente", zei hij na afloop.

FOTO ONDER: Hoofdman Jeroen van de Ven van het Sint-Willebrordusgilde uit Esch neemt de cheque in ontvangst die burgemeester Zwijnenburg uitdeelde aan de gilden tijdens de nieuwjaarsreceptie. (Foto: Bas van den Biggelaar).