Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MARIELLE VAN ALPHEN VOORZITTER VERTROUWENSCOMMISSIE

Vrouwen zoeken naar burgemeester

RENS VAN DEN ELSEN

Fractieleider Mariëlle van Alphen van de Boxtelse politieke partij Balans gaat de vertrouwenscommissie leiden in de procedure naar de keuze voor een nieuwe burgemeester.

De commissie bestaat naast Van Alphen ook uit Ineke van Giersbergen (Combinatie'95), Kübra Atalay (CDA), Marria van den Hoven (INbox), Dymph van de Vries (VVD), Mariëlle Wijffelaars (D66), Anja van den Einden (PvdA/GL) en SP'er Dave van de Ven. Laatstgenoemde is de enige man in het gezelschap. Wethouder Peter van de Wiel (Combinatie'95) en waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Wim van der Zanden (Balans) voorzien als adviseurs de commissie van advies in het gehele proces.

De vertrouwenscommissie wordt dinsdag 15 januari officieel benoemd door de gemeenteraad. Van Alphen en haar team voeren daarna de sollicitatieprocedure en dragen uiteindelijk de beste kandidaat voor aan de gemeenteraad, die vervolgens een aanbeveling doet aan de commissaris van de koning. De verwachting is dat de definitieve benoeming pas na de zomervakantie plaatsvindt. Tot die tijd is Fons Naterop waarnemend burgemeester.

FOTO ONDER: Mariëlle van Alphen van Balans gaat met haar vertrouwenscommissie een grote rol spelen in de benoeming van de nieuwe burgemeester. (Foto: Peter de Koning, 2018).