Afbeelding
Foto: Tessa Maessen

JONGE BOXTELAAR (9) TIMMERT ALS ACTEUR AAN DE WEG

Thijn brengt magie naar Toverland

RENS VAN DEN ELSEN

Twee dagen schitterde de negenjarige Thijn van Alphen uit Boxtel in de magische show A Magical Dream in attractiepark Toverland. Daar speelde hij de jonge versie van een goochelaar die op zoek is naar zijn ware magie. Maar het was niet het eerste optreden van Thijn. Hij speelde ook in enkele reclames op tv. Zo timmert de jeugdige Boxtelaar al aardig aan de weg als acteur.


,,Ik had nooit gedacht dat ik in zoveel reclames zou spelen, maar ik vind het wel erg leuk om te doen", vertelt Thijn bij hem thuis aan de eettafel, enkele dagen na zijn avontuur in Toverland. Het begon een jaar of drie geleden toen hij mocht figureren als model voor een kledingzaak. Er volgde een inschrijving bij modellenbureau Dutch Casting Agency en sindsdien gaat het als een speer.

Thijns belangrijkste wapenfeit tot nu toe is figureren in de tv-commercial van Alpro Soya, die in 2019 voor het derde jaar op landelijke televisie wordt uitgezonden. Thijn: ,,Ik werd uitgekozen en na een vijf uur durende shoot stond het erop." Hij voegt er lachend aan toe: ,,En eigenlijk vond ik het helemaal niet zo lekker. Na de eerste slok dacht ik: 'gadverdamme!'. Dat vertelde ik ook aan mijn zusje toen we even buiten stonden, en volgens mij heeft dat iemand van Alpro gehoord."

999

De 'kritische' opmerking is echter niet tegen hem gaan werken, want door de ervaring die hij opdeed in de tv-reclame kwam afgelopen jaar een aantal leuke klusjes op zijn pad. Zo prijst hij kindertweewielers aan in het magazine van fietsenmerk Cortina en in december kwam hij vaak voorbij in de reclame van 999 Games waar hij de bordspelletjes het Magische Labyrint en de Betoverende Toren speelde.

Thijn kan het allemaal goed combineren met school en zijn ouders rijden graag 's avonds op en neer voor een repetitie of een opname. Zelf is hij nuchter onder alle aandacht. ,,Ik vind het allemaal wel grappig. En op de Angelaschool krijg ik ook echt niet meer aandacht dan iemand anders. Al acteer ik thuis soms wel eens dat ik naar de wc moet als ik mee moet helpen opruimen ofzo", vertelt hij met een grijns.

GOOCHELEN

Een fotoshoot of reclame opnemen is echter maar één keer werk. Acteren op het toneel is andere koek. Toch ging het Thijn in Toverland goed af. ,,Ik moest spelen dat ik in mijn slaapkamer bezig was met goocheltrucs en dat er een steeds niet goed ging. Toen viel ik in slaap en droomde dat ik een grote goochelaar was", vertelt hij. In totaal stond hij zes keer op de planken, maar niet altijd ging het goed. ,,Bij een truc moest ik het laten sneeuwen, maar je zag het slangetje waar de schuim uit kwam achter mijn hand zitten. Volgens mij hebben niet veel mensen het gezien hoor", zegt hij snel.

Zijn ouders Thom en Daniëlle zijn erg trots op hun zoon: ,,Hij stond zo te genieten op dat podium. Hij kreeg zelfs complimenten van de goochelaar", vertelt zijn moeder. Vader Thom vult aan: ,,Als dan de gordijnen opengaan en je daar je zoon ziet staan: dat is zo'n mooi moment." Vader en moeder behoeden hem echter wel voor 'spatjes' en houden hem met beide benen op de grond. Thom: ,,We hebben nog twee dochters waar we net zo trots op zijn. Dat weet Thijn ook, wij zorgen er wel voor dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen." Of hij later wil acteren weet Thijn nog niet zeker. ,,Mijn droom is eigenlijk om een beroemde dj te worden." Een videoclip opnemen hoeft dan in elk geval geen probleem te zijn.

FOTO BOVEN: Thijs van Alphen had het erg naar zijn zin op de planken in Toverland. Twee dagen lang, drie keer per dag stond hij daar op de bühne. (Foto: Tessa Maessen, Toverland).