Afbeelding
Foto: Team Invicta

Erik Jansen wint regiomix jeu de boulestoernooi

Ook deze week zaten de deelnemers van het regiomixtoernooi jeu de boules er weer lekker warm en droog bij. Maandag namen 49 spelers op de binnenbanen van JBV De Walnoot deel aan de wedstrijd, die door Erik Jansen gewonnen werd met 3/31.

De tweede plek was voor Gerard van Esch met 3/24 punten, gevolgd door Paul van Helvoirt (3/22) en Ludo Mennen (3/21). Vijfde werd Jan Pennings (3/19).

Elke maandag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij JBV De Walnoot (Selissenwal 25). De aanmelding sluit om 13.30 uur. Dinsdag en donderdag kan kennis gemaakt worden met jeu de boules.

Overige resultaten
Henny Bekers (3/15), Mariet van Roosmalen (2/18) en (2/13).


Boxtelse veldrijder pakt brons bij GP Groenendaal

Veldrijder Klaas Groenen heeft zaterdag zijn eerste podiumplaats voor 2019 behaald: hij werd derde. In de Grand Prix Groenendaal op landgoed De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel was de Boxtelaar meteen goed weg, samen met nationaal kampioen Yannick Runhart. Na de derde ronde kwam Groenen als eerste door met een redelijke voorsprong, maar hij wist deze helaas niet te behouden.

Runhart wist samen met Niels Wubben het gat met Groenen te dichten; in de laatste ronde werd de Boxtelaar door de twee renners ingehaald. Gezamenlijk reden ze de laatste ronde. Tijdens de eindsprint was de energie bij Groenen op. Runhart kwam als eerste over de streep en Wubben werd tweede, gevolgd door een teleurgestelde Groenen.

NK

Zaterdag 12 januari neemt Groenen deel aan het NK veldrijden in Huijbergen. Ruim honderd deelnemers hebben zich bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie in de amateur- en sportklasse ingeschreven. Deze klasse start om 15.00 uur.

FAVORIETEN

De strijd in de eliteklasse van de GP Groenendaal werd bij de vrouwen gewonnen door Puck Pieterse. Sofie van Rooijen werd tweede en de derde podiumplaats was voor Lizzy Witlox. Anna van der Breggen en Pauline Rooijakkers streden in de laatste ronde om de vierde en vijfde plaats. Van der Breggen kwam toch net voor Rooijakkers over de streep.

FOTO ONDER: Veldrijder Klaas Groenen uit Boxtel in actie tijdens de Grand Prix Groenendaal op landgoed De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. (Foto: Team Invicta).

Afbeelding