Mark Koning is sinds enkele jaren de muzikaal leider van het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. Dat opende het nieuwjaarsconcert in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Mark Koning is sinds enkele jaren de muzikaal leider van het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. Dat opende het nieuwjaarsconcert in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

DRUKBEZOCHT NIEUWJAARSCONCERT IN MUZIEKHUIS BOXTEL

Boxtel's Harmonie sprankelt volop

Het Muziekhuis aan de Passage Riche vulde zich zondag met een veelheid aan klanken. Boxtel's Harmonie luidde het nieuwe jaar in uiteenlopende bezettingen in. Daarbij liet ook de jeugd nadrukkelijk van zich horen. Vijf slagwerkpupillen stalen de harten van de luisteraars.

Niet alleen de leerling-percussionisten maakten indruk. Dat deed ook het slagwerkensemble onder leiding van Mark Koning, dat het spits afbeet. Daarna kwam koperkwintet Just Brass aan bod, onder meer met de negro-spiritual Just a Closer Walk with Thee en Yellow Submarine.

Het harmonieorkest startte samen met de leerling-blazers. Daarna kwam Jules van de Loo voor de laatste keer op de dirigeerbok. Na bijna vier jaar nam de Vughtse musicus afscheid als artistiek leider; hij werd door voorzitter Paul van Alphen uitgebreid bedankt voor zijn inzet. Aan het einde van het concert sprak waarnemend burgemeester Fons Naterop, die samen met zijn echtgenote Trudy het concert bijwoonde, zijn waardering uit voor hetgeen hij had beluisterd. De passie en het enthousiasme dat de muzikanten - jong én oud - aan de dag legden, raakten Naterop: ,,Onze kinderen speelden ook in een blaasorkest en ik weet dus wat het aan voorbereiding kost om om een concert als dit tot een goed einde te brengen. Maar u mag allen trots zijn op wat hier vanmiddag ten gehore is gebracht."

Johan Smeulders uit Nuenen is benoemd tot interim-dirigent van Boxtel's Harmonie.