Afbeelding
Foto:

GILDENBONDS SPEELT IN TIJBERZAAL

Muzikale nieuwjaarsgroet 'from Russia with love'

De Gildenbondsharmonie ontvangt de luisteraars zondag 13 januari vanaf 14.00 uur tijdens haar traditionele nieuwjaarsconcert met een hartige of zoete blini. Dat zijn Russische party-hapjes. Het hele optreden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege staat in het teken van Rusland. ,,Want de concertdatum valt samen met het Russisch-orthodox nieuwjaar", verklaart woordvoerder Bert Pijpers.

Zoals gebruikelijk nemen alle onderdelen van de Gildenbondsharmonie deel aan het eerste optreden in het nieuwe jaar. ,,En net als de afgelopen jaren wordt het concert extra kleur gegeven middels een bijzonder thema. Niet alleen voegen alle orkesten een Russisch tintje aan hun programma toe, ook de zaal wordt opgefleurd met een aantal schilderijen met Russische motieven van onze muzikanten Karel Snijders en Roel van Geffen", aldus Pijpers.

Naast de party-hapjes die bij binnenkomst worden uitgedeeld, kan het publiek ook andere lekkernijen uit de voormalige sovjet-republiek proeven. Zoals een glaasje wodka of een biertje. En bij de koffie worden Russische koekjes en snoepjes geserveerd.

De aspiranten van het blaasbandje bijten met dirigent Roel van der Sloot het spits af waarna het stokje wordt doorgegeven aan het leerlingenorkest onder leiding van Mari van Gils. Ondanks de drukke voorbereidingen op 'Onbeperkt On Stage' op 2 en 3 februari, hebben de leerlingen toch kans gezien speciaal voor het nieuwjaarsconcert wat deeltjes uit het bekende Notenkraker-ballet in te studeren. Big Band Boxtel gunt de concertbezoekers een kijkje in nachtelijk Moskou.

Het harmonieorkest sluit het concert af met een volledig Russisch programma en voert haar luisteraars mee naar Sint-Petersburg, de steppen van Centraal-Aziƫ en de wijk Cheryomushki in Moskou.

Het nieuwjaarsconcert van de Gildenbondsharmonie is gratis toegankelijk.


THE EXPLOSION ROCKETS IN DENZIZ

Eerbetoon aan 'The King'

The Explosion Rockets brengt zaterdag 26 januari een eerbetoon aan Elvis 'the king of rock 'n roll' Presley. Dat doet de band in partycentre Denziz, Stationsstraat 71 in Boxtel. De zaal gaat om 20.00 uur open, de show begint om 21.00 uur.

The Explosion Rockets neemt bezoekers mee op een muzikale reis naar de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw. De muzikanten vertolken de grootste hits van Elvis Presley en brengen daarnaast muziek van Cliff en the Shadows, Buddy Holly, Ricky Nelson en vele anderen. Denziz is vertrouwd terrein voor The Explosion Rockets, de band speelde er al elf keer eerder. Telkens voor een volle zaal.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaartjes kosten acht euro en zijn te bestellen bij Thom Sens, telefoonnummer 06-45 92 85 86 of bij Kees Veenstra van Denziz, 06-34 34 85 94. Aan de kassa kosten de tickets tien euro.

FOTO BOVEN: Impressie van een eerdere Elvis-tribute in partycentre Denziz. (Foto: The Explosion Rockets, 2015).