Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CLUBMAN KRIJGT LEIDING OVER SELECTIE

Frank van Oers traint hoofdmacht RKSV Boxtel

RENS VAN DEN ELSEN

Met ingang van 1 juli is Frank van Oers (47) de nieuwe hoofdtrainer voor de selectie van RKSV Boxtel. Hij start per die datum meteen met de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020. ,,Het wordt een hele uitdaging om de selectie zo breed mogelijk en compleet te houden, maar ik ben blij dat de club mij daarvoor het vertrouwen geeft", vertelt hij aan deze krant.

Van Oers komt uit Boxtel en is een echte clubman. Maar hij begon zijn voetbalcarrière bij 'concurrent' ODC. Daar speelde hij tot zijn 26e. Na een korte uitstap naar Wilhelmina, maakte hij de keuze voor de club uit Munsel en is daar niet meer weggegaan. Tussen zijn 28e en 36e levensjaar speelde hij bij Boxtel in de hoofdmacht en de afgelopen jaren trainde hij diverse (jeugd)elftallen. Een andere club zoeken ligt de Boxtelaar niet. Van Oers: ,,Ik vind dit een fijne club en ken hier iedereen. Het is niks voor mij om steeds voor één training een uur in de auto te zitten. Ik hou het lekker bij mijn eigen dorp."

Momenteel is Van Oers assistent-trainer van het eerste elftal, waar nu nog Ronald Boudewijn hoofdcoach is. ,,Dat is wel een voordeel, want daardoor ken ik de jongens al goed", geeft Van Oers aan.

De toekomstige oefenmeester is trots dat hij vanaf het nieuwe seizoen de touwtjes in handen krijgt. ,,We spelen met vrijwel alleen jongens uit onze eigen gelederen. Dat is natuurlijk mooi, maar het brengt ook genoeg uitdagingen met zich mee", vertelt Van Oers. ,,Het zijn jonge spelers en het blijft altijd lastig om die te behouden voor het eerste. Want studie, een relatie of een baan buiten Boxtel is dan vaak een reden om te stoppen bij de club", vervolgt hij. Daarnaast heeft Boxtel momenteel geen jeugdteam onder de 19 jaar, waardoor er een flink gat is in de doorstroom naar de seniorenelftallen. ,,We zijn nu binnen de club hard aan het werk om dat verschil zo snel mogelijk te dichten, want het is zaak dat er binnen twee jaar genoeg spelers van onderaf door kunnen naar het eerste of tweede team", aldus Van Oers.

HANDHAVEN

Op dit moment staat Boxtel in de middenmoot van de vierde klasse. Het bestuur van de club heeft zich ten doel gesteld om op termijn een stabiele derde klasser te worden, maar voorlopig zit dat er nog niet in, denkt Van Oers. ,,We spelen nu erg defensief omdat we de capaciteit voorin missen. Ik verwacht ook niet dat we dat volgend seizoen al op orde hebben, dus is het nu zaak om ons te handhaven in de vierde klasse en van daaruit op te bouwen." Wat zijn speelstijl zal gaan worden vindt Van Oers lastig in te schatten. ,,Dat heeft ook te maken met wie er volgend jaar bij komt en afvalt. Hopelijk kunnen we er nog wat ervaren spelers bij krijgen die de jonge teamleden bij de hand nemen in een wedstrijd", geeft hij aan.

Voor Van Oers volgend seizoen écht aan de slag kan als hoofdtrainer is er dus nog een hele weg te gaan in de tweede helft van de competitie.

Het bestuur van de Munselse voetbalclub heeft de technische staf voor Boxtel 1 verder ingevuld met Joost Ruys als leider en René van der Steen als assistent-trainer. Voor het tweede team zijn de besprekingen nog niet van start gegaan. De club verwacht daar op redelijke termijn mededelingen over te kunnen doen.

FOTO BOVEN: Frank van Oers (links) is nu nog assistent-trainer van het eerste elftal van RKSV Boxtel. Joost Ruijs (rechts) wordt vanaf 1 juli naast Van Oers leider van het team en René van der Steen is dan de nieuwe assistent. (Foto: Hans Verberk).


ONDERLING HANDBOOGTOERNOOI

Van der Lee en Remy winnen mauwbeker L'Union Boxtel

Handboogschutterij L'Union Boxtel is 2019 begonnen met de wedstrijd om de mauwbeker. Deze bokaal werd een prooi voor Marcel van der Lee en Davy Remy.

Het tweetal troefde met 404 punten op de 25 meter alle andere deelnemers af. Henk Jegers en Senn Steenbakkers behaalden 401 punten, gevolgd door Jelt van de Langenberg en Frans Kluijtmans (400), Sylvana van der Burgt en Henri van de Broek (389) en Gerard van der Steen en Niels Nelissen (388).

DARTSTOERNOOI

Zondag 27 januari is in de accommodatie van L'Union aan de Molenwijkseweg het jaarlijkse open Boxtels dartstoernooi. Dit kende in het verleden winnaars als Michael van Gerwen en Kim Huijbrechts. De darters strijden om de hoofdprijs van vierhonderd euro. De deelnemers worden ingedeeld in poules zodat iedere meerdere partijen kan gooien. Het toernooi begint om 12.00 uur, inschrijven kan tot 11.30 uur. Voor jeugd tot zestien jaar starten de wedstrijden al om 10.00 uur, jongeren kunnen zich inschrijven tot 09.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.lunion-boxtel.nl.


Liempdse judoka's in Mierlo in actie

Met twintig leden heeft Judo Club Liempde zondag deelgenomen aan een instaptoernooi in Mierlo. Veel Liempdse judoka's trainden zelfs in de kerstvakantie door om fit op de mat te komen.

Vanaf de zijkant van de tatami (judomat - red) was te zien dat de judoka's een goede en sterke inzet toonden. Een prima vooruitgang, want velen waren aan het begin van het seizoen nog wat voorzichtig en afwachtend.

Jens Kelders en Fedde van Helvoort wonnen al hun partijen in Mierlo met ippon en dat leverde hen een mooie eerste plaats op. Mika van Weert, Ivar van Weert en Tiago van Breugel eindigden op de tweede plaats. Een derde plek was weggelegd voor Gijs de Wit en Xavi van Weert.