Soraya Ceylonica runt sinds juni dit jaar haar cateringsbedrijfje The Grazing Vegan vanuit haar woning in Boxtel. Samen met de dansschool RawNeal houdt de veganistische cateraar een benefietbuffet voor het Sri Lanka Family Project Foundation. (Foto: Peter de Koning).
Soraya Ceylonica runt sinds juni dit jaar haar cateringsbedrijfje The Grazing Vegan vanuit haar woning in Boxtel. Samen met de dansschool RawNeal houdt de veganistische cateraar een benefietbuffet voor het Sri Lanka Family Project Foundation. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Veganistisch benefietbuffet voor dna-bank

Veganistische cateraar en afhaalservice The Grazing Vegan houdt samen met dansschool RawNeal op zaterdag 26 januari een benefietbuffet. Een deel van de opbrengst gaat naar een dna-bank om adoptiebedrog in Sri Lanka tegen te gaan.

Het geld gaat naar het Sri Lanka Family Project Foundation. Deze nieuwe organisatie werd opgericht door onder meer de geadopteerde Daphne Thomas en enkele Sri Lankaanse families naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Zembla. Hierin werd adoptiebedrog aan de kaak gesteld.

SPOKEN WORD

Tijdens de benefietavond zal er onder meer een vertegenwoordiger van het Sri Lanka Family Project uitleg geven over de organisatie. Ook is er een optreden in de vorm van spoken word. Er is ruimte voor ongeveer veertig personen om aan te schuiven. Reserveren kan via soraya@thegrazingvegan.com en kost 29,50 per couvert. De avond duurt van 18.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de dansstudio van RawNeal aan de Van Salmstraat 129.


Hobbycentrum geeft les in moestuinieren

Tomaten en aardappels zelf leren kweken? Hobbycentrum Boxtel (HCB) verzorgt medio januari en begin februari de cursus Moestuinieren.

Hoe moet een moestuin aangelegd worden? Welke grond is ideaal en hoe teel je gewassen? Dit soort vragen worden haarfijn uitgelegd door ervaringsdeskundige Marie-José Meertens in vier lessen én een praktijkles. Het theoretische deel is op de woensdagen 16, 23, 30 januari en 6 februari tussen 09.30 en 11.30 uur in HCB aan de Baroniestraat 105. De eerste sessie bestaat uit een inleiding, de tweede les gaat over bodemverzorging, tijdens de derde bijeenkomst worden zaken als zaaien en kweken besproken en in de laatste les gaat het over de indeling van de tuin. Na afloop van de cursus stellen de deelnemers gezamenlijk vast op welke dag in april of mei de praktijkles is.

De cursus vindt plaats bij een minimumaantal van zes deelnemers en kost 25 euro per persoon. Aanmelden kan via www.hobbycentrumboxtel.nl.

Soraya Ceylonica runt sinds juni dit jaar haar cateringsbedrijfje The Grazing Vegan vanuit haar woning in Boxtel. Samen met de dansschool RawNeal houdt de veganistische cateraar een benefietbuffet voor het Sri Lanka Family Project Foundation. (Foto: Peter de Koning).
Afbeelding