KLACHTEN BEWONERS BAANDERHERENWEG

SP kaart onveilig rijgedrag van pakketbezorgers aan

De Boxtelse SP-fractie heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het rijgedrag van chauffeurs van pakketdiensten. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners van de Baanderherenweg.

Fractievoorzitter Dave van de Ven namens de SP: ,,We hebben te horen gekregen dat pakketbezorgers regelmatig over de stoep rijden en ook kort hun auto's en busjes op het trottoir parkeren om hun vracht af te geven. Volgens bewoners leidt dit tot verkeersonveilige situaties, met name voor fietsers en voetgangers."

JOURNAAL

Niet alleen in Boxtel, ook landelijk is aandacht voor de invloed van pakketdiensten op de verkeersveiligheid. Het NOS Journaal bracht 24 december een item over bezorgers die te hard door woonwijken rijden en hun voertuigen parkeren op plaatsen waar dat niet mag. Veilig Verkeer Nederland luidde eerder al de alarmbel. Harde cijfers kan de verkeersorganisatie niet presenteren, net als de SP in Boxtel baseert VVN zich op klachten. De verkeersorganisatie vreesde vooral problemen rond de feestdagen, omdat juist toen veel pakketbezorgers onderweg waren.

Van de Ven: ,,Wij veronderstellen dat niet alleen aan de Baanderherenweg, maar ook in andere wijken in Boxtel gevaarlijk rijgedrag voorkomt." Vandaar dat de SP-fractie van het college wil weten of het van deze verkeerskwestie op de hoogte is, of er bij de gemeente klachten binnen zijn gekomen en of het maatregelen neemt tegen onwenselijk rijgedrag van pakketbezorgers.


Onbeperkt On Stage

Leerlingen van de Gildenbondsharmonie uit Boxtel geven een promconcert: Onbeperkt On Stage. Dit doen ze in samenwerking met cliƫnten van Cello. De repetities zijn al in volle gang. Het promconcert vindt zaterdag 2 (19.30 uur) en zondag 3 februari (14.00 uur) plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via de website www.gildenbonds.nl of via e-mailadres onbeperktonstage@gmail.com. Sinds 2 januari zijn de kaarten ook te koop bij Bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Sjiekkado (Breukelsestraat) en Bij d'Ingens (Markt).