De natuurspeeltuin op evenemententerrein D'n Tip blijft gesloten totdat deze wordt goedgekeurd. Net voor de kerst werd de toegang tot de voorziening afgesloten met hekwerk. (Foto: Pål Jansen).
De natuurspeeltuin op evenemententerrein D'n Tip blijft gesloten totdat deze wordt goedgekeurd. Net voor de kerst werd de toegang tot de voorziening afgesloten met hekwerk. (Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

SPEELPLAATS D'N TIP GESLOTEN OM ADMINISTRATIEVE FOUT

SPPiLL boos om sluiting speeltuin

PÅL JANSEN

Niet blij. Dat is - op z'n zachtst gezegd - is bestuurslid Mart van Dulmen van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) nu het natuurspeeltuintje op evenemententerrein D'n Tip is gesloten. Een administratieve fout zorgt er voor dat de gemeente Boxtel op last van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een hekwerk om het gebied heeft geplaatst.

Speeltoestellen moeten gekeurd worden door een instelling die is aangewezen door het ministerie van VWS. Daar komt allerlei papierwerk bij kijken. Van Dulmen, die tevens als leider van het project Liemt in Uitvoering betrokken was bij de herinrichting van D'n Tip, geeft aan dat de gemeente alle paperassen in orde zou brengen. ,,We hebben het laten ontwerpen door een architect. Die heeft alle detailtekeningen laten keuren. Een paar weken terug kregen we het bericht dat de productbladen ontbreken."

'GEEN FLAUW IDEE'

Een productblad is in dit geval een soort omschrijving van het speeltoestel waarin staat welk materiaal is gebruikt, wat de exacte afmetingen zijn, enzovoort. ,,Maar we hebben die toestellen met vrijwilligers van SPPiLL gemaakt. Normaal gesproken levert een fabrikant dit aan. Wij hebben geen flauw idee wat zo'n blad precies moet inhouden; we zijn geen fabrikant."

Volgens Van Dulmen gaf de gemeente een paar weken geleden aan dat de boel gesloten zou worden als er geen productbladen werden geregeld. ,,Dat zal toch niet, dacht ik. Maar net voor de kerst werd de boel dichtgegooid." De gemeente bevestigt dat de voorziening goedgekeurd moet worden, maar ging niet dieper op het onderwerp in wegens absentie van de verantwoordelijke ambtenaar.

Er wordt gekeken naar een oplossing; Van Dulmen verwacht binnenkort een gesprek met de gemeente. ,,Maar we denken dat er opnieuw een keuring moet komen. En dat kost tijd en geld." Tot dan blijft de natuurspeeltuin gesloten voor publiek.