Afbeelding
Foto: Lawrence Lustig/PDC

Mighty Mike ongenaakbaar op WK darts

Oud-Boxtelaar Michael van Gerwen (29) heeft, net als in 2014 en 2017, op Nieuwjaarsdag in Londen het wereldkampioenschap van dartsbond PDC op zijn naam geschreven. Met gemak versloeg hij debuterend finalist Michael Smith met 7-3. Naast de trofee incasseerde Mighty Mike, die sinds enkele jaren in Vlijmen woont, ook het grootste prijzenbedrag van het toernooi: ruim 550.000 euro.

Van Gerwen gold als dé favoriet in de eindstrijd. Hij won immers 25 van de 31 partijen die hij eerder speelde tegen de een jaar jongere Engelsman Smith, luisterend naar de bijnaam 'Bully Boy'.

EENZIJDIGE PARTIJ

Zijn reputatie als de nummer één van de plaatsingslijst maakte Van Gerwen ruimschoots waar. In Alexandra Palace benutte de Nederlandse darter veel meer kansen dan zijn opponent, die als tiende op de wereldranglijst staat. Na tien sets was Van Gerwen klaar en beëindigde hij de eenzijdige partij met een gemiddelde van ruim 102; liefst veertien keer gooide hij 180.

'NIET FENOMENAAL'

In de persconferentie na afloop zei Van Gerwen dat hij 'niet fenomenaal' speelde, maar wel op de juiste momenten de goede dingen deed. ,,Ik heb geen fouten gemaakt", sprak Mighty Mike, die tijdens de finale merkte dat zijn tegenstander zenuwachtig was.

In de eerste vier sets kwam Smith er nauwelijks aan te pas. Pas in de vijfde en zesde boekte de Brit winst. Met een voorsprong van 6-2 kon Van Gerwen de partij beslissen, maar Bully Boy toonde karakter en wist toch nog een derde setpunt binnen te slepen. In de tiende set velde Van Gerwen het finale oordeel en kon hij trots de PDC-bokaal als wereldkampioen in ontvangst nemen.

HULDIGING IN VLIJMEN

Vandaag, donderdag 3 januari huldigt de gemeente Heusden, de dartskampioen op het Plein in zijn woonplaats Vlijmen.

FOTO ONDER: Michael van Gerwen toont trots de wereldbeker van dartsbond PDC nadat hij op Nieuwjaarsdag vrij gemakkelijk de finale won. De in Boxtel geboren en getogen Mighty Mike versloeg debuterend finalist Michael Smith uit Engeland in de Londense dartsarena Alexandra Palace met overmacht: 7-3. (Foto: Lawrence Lustig/PDC).