DOORSTEEK VIA POORTJE ACHTER RABOBANK

Parkeerterrein 'Tielen' straks beter bereikbaar

JAN HERMES

De stichting Toekomst Stationsstraat probeert iets te doen tegen de leegstand van winkels in de Stationsstraat in Boxtel. Parkeerplaatsen dichtbij het centrum zouden kunnen helpen. Een stap in de goede richting is de korte doorsteek die er komt tussen de parkeerplaats aan de Pierre Janssenstraat en de Stationsstraat.

Op de Facebookpagina 'Boxtelaar, zeg het maar!' circuleert de brief die stichting Toekomst Stationsstraat heeft verspreid in de omgeving van het parkeerterrein. Daarin valt te lezen: ,,De parkeerplaats aan het doodlopende einde van de Pierre Janssenstraat zou voor veel klanten van winkels aantrekkelijk zijn, omdat dit parkeerterrein zo dicht bij de winkelstraat ligt. Om van de parkeerplaats naar de winkels te komen, moet je echter omlopen via de Molenstraat of via de Houtwerf en de Prins Bernhardstraat."

De parkeerplaats achter de vroegere drukkerij Tielen, is in 2015 gerealiseerd bij de bouw van de huizen op de plek van de voormalige huishoudschool. Automobilisten die er nu hun voertuig neerzetten, kunnen nog niet rechtstreeks naar de Stationsstraat wandelen, maar dat gaat dus veranderen. Volgens de stichting staat de Rabobank toe dat er een kortere loopverbinding komt: via het parkeerterrein achter het bankkantoor. Dat grenst aan de circa veertig openbare autovakken bij de Pierre Janssenstraat. Er wordt een smalle poort gemaakt tussen de twee terreinen. Het is de bedoeling dat de toegang tot de parkeerplaats van de bank en het poortje dag en nacht open blijven.

Dik Bol, bestuurslid van stichting Toekomst Stationsstraat, kan desgevraagd nog niet aangeven wanneer het poortje wordt geplaatst. Het bestuur van de stichting verwacht dat de te realiseren doorsteek op den duur zorgt voor de komst van meer en aantrekkelijker winkels in de Stationsstraat.