Nieuwjaarsnacht in Boxtel relatief rustig verlopen

RENS VAN DEN ELSEN

De overgang van het oude naar het nieuwe jaar gaat vaak gepaard met incidenten. Dit jaar heeft de politie in Boxtel het echter relatief rustig gehad. De brandweer rukte 's nachts twee keer uit en op nieuwjaarsdag kwamen agenten in actie.

Een vreugdevuur maken is van alle tijden. Maar enkele feestvierende bewoners bij het splitsing van de Europalaan en de Orlando di Lassostraat maakten het uiteindelijk net iets te bont. De brandweer moest eraan te pas komen om de brand in de stapel vuurwerkresten te doven.

De spuitgasten mochten even later ook aan de bak in park Molenwijk. Daar staken vandalen een prullenbak in brand. Van de plastic bak bleef niets over.

Tijdens nieuwjaarsdag nam de politie een kijkje in een woning aan het Ursulinenpad, na een melding over een mogelijke overval. ,,Wat zich heeft afgespeeld is nog onduidelijk. We gaan nog in gesprek met het slachtoffer", meldt een woordvoerder van de politie.

Boxtel heeft zich netjes gedragen in vergelijking met de rest van het land. Het aantal incidenten gerelateerd aan vuurwerk steeg namelijk met 12 procent.