Afbeelding
Foto: Top 2000 quiz

RESULTATEN LEIDRAAD VOOR TOEKOMST

Rekenkamer onderzoekt regionale samenwerking

De rekenkamercommissies van de gemeenten Boxtel, Bernheze en Meierijstad doen gezamenlijk onderzoek naar de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant. De huidige overeenkomst hieromtrent loopt in 2020 af.

De resultaten van het onderzoek dienen als leidraad voor vervolgafspraken. De studie is in december gestart en zal naar verwachting in april 2019 zijn afgerond.

BESTUURSCONVENANT

Begin 2014 sloten twintig (door herindelingen nu zeventien) gemeenten en twee waterschappen een bestuursconvenant voor twee jaar, met als hoofdthema agrifood. In 2017 hebben de deelnemende overheden dit convenant verlengd tot 2020.

Nu is het moment daar om te werken aan de periode na 2020. Het onderzoek van de rekenkamercommissies moet de gemeenteraden informatie verschaffen waarop zij hun besluitvorming over de verdere invulling van de regionale samenwerking kunnen baseren.

Het bestaande convenant omvat meerdere samenwerkingsverbanden. Stichting AgriFood Capital bijvoorbeeld. Onderwijs, ondernemers en overheden geven binnen deze organisatie schouder aan schouder vorm aan agrifood als katalysator van de economie in Noordoost-Brabant. In het programma AgriFood Capital Werkt! wordt invulling gegeven aan het regionale arbeidsmarktbeleid. Stichting Ondernemerslift+ heeft als doel het versterken van het ondernemerschap in de regio. In deze organisatie participeren gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen.

KWALITEIT LEEFOMGEVING

Verder komt de rol van gemeenten en waterschappen aan bod met betrekking tot de kwaliteit van de leefomgeving in de streek. Het onderzoek richt zich op hetgeen tot op heden bereikt is met de regionale samenwerking en welke stappen nog nodig zijn om actiepunten af te ronden.


Sint-Joseph trapt eeuwfeest af met medewerkers

Het jaar 2019 wordt voor Sint-Joseph bijzonder. De woonstichting verwacht te fuseren met Kleine Meierij én bestaat een eeuw. Dit jubileum laat de corporatie niet onopgemerkt voorbij gaan.

Het feestjaar wordt afgetrapt met de eigen medewerkers op maandag 7 januari. Er wordt (natuurlijk) een taart aangesneden en de jubileumstickers voor op de voertuigen van Sint-Joseph worden dan onthuld.

AANDENKEN WIJK

Daarnaast zijn er tussen januari en juni verschillende activiteiten met en voor de huurders. Zo komt er onder meer een jubileumuitgave van het huurdersmagazine Joseph, vol verhalen over mensen die al meer dan vijftig jaar huren. Bovendien krijgt elke huurder een attentie van de woonstichting en krijgt iedere wijk in Boxtel waar Sint-Joseph actief is een blijvend aandenken. Over dit cadeau laat de corporatie alle huurders meedenken, zodat er ook iets wordt aangeboden waar behoefte aan is in de buurt.

Lees volgende week meer over het eeuwfeest van Sint-Joseph in deze krant.

Boxtel

Collecte WensAmbulance

De jaarlijkse kerst-in die het Dükerskoor in december hield in grand café Rembrandt heeft 563 euro opgebracht voor de WensAmbulance Brabant. Tijdens de pauze van de meezingavond door het smartlappenkoor werd voor dit doel gecollecteerd onder de ruim honderd bezoekers. Van deze opbrengst kunnen weer twee wensen worden vervuld van mensen in hun laatste levensfase.

Spreekuur vrijwilligers

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern houdt iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur een extra inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Burgakker. De proef die tot eind januari duurt is bedoeld voor mensen die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Kunstenaars in MuBo

Lokale amateurkunstenaars exposeren tot en met 10 maart in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. MuBo is in weekeinden van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Entreeprijzen zijn vier euro voor volwassenen en twee euro voor twaalf jaar en ouder. Meer informatie: www.muboboxtel.nl.


THE BRAIN QUIZT VOOR GOEDE DOEL

Bijna achthonderd euro voor Voedseltuin Boxtel

Telkens sluiten Kiske de Leest en Marc de Laat van quizbedrijf The Brain het jaar af met de Top 2000-quiz. De opbrengst van het spel, deze keer 784,65 euro, is traditiegetrouw voor een regionaal goed doel. Dat was nu de Voedseltuin, een organisatie die vele Boxtelse monden voorziet van vers voedsel.

,Mede door het feit dat de Voedseltuin medio december getroffen werd door een laffe inbraak, kon zij dit extra douceurtje goed gebruiken.
21 teams zorgden ervoor dat bar Becoloth aan de Rozemarijnstraat in Boxtel afgeladen vol zat met muziekliefhebbers, die 'derde kerstdag' graag hun muziekkennis wilde laten testen door de vragen die The Brain stelde.

121 vragen passeerden de revue en na drie rondes quizzen werd de balans opgemaakt. Vier teams staken er toch wel met kop en schouders bovenuit en zij vaardigden ieder één persoon af naar de finale.

KOFFIE TOBRUK

In die finale mocht Koffie Tobruk starten met één punt voorsprong, omdat dit team in drie rondes de meeste punten had verzameld. Dat het die voorsprong vasthield, was niet verrassend te noemen, aangezien Koffie Tobruk zich in vorige jaren ook al regelmatig de sterkste toonde. Dit alles onder toeziend oog van scheidend 'voedseltuinbaas' Theodoor van Leeuwen, die de finale tevreden aanschouwde. Uiteindelijk kwam zijn Voedseltuin als grote winnaar uit de bus, deze organisatie kon 784,65 euro bijschrijven op haar bankrekening.

FOTO ONDER: Deze deelnemers luisteren vol aandacht naar The Brain, die de vragen stelt. (Foto: organisatie Top 2000-quiz).